Drömstart för MIF – hade lekstuga mot Rosseröd

Efter 13 raka segrar i seriespelet, men snöplig förlust i DM-finalen mot Viken, restes ett och annat frågetecken inför höstpremiären mot IK Rosseröd på Hedevallen.
Men efter knappa kvarten hade vi fått ett svar – Melleruds IF skulle vinna den här matchen komfortabelt.
– Det var väldigt bra i kväll, tyckte comebackande anfallaren Simon Svensson som blev målskytt för första gången på mycket länge.

ANNONS
|

MIF gick ju till sommarvila med en stor och mycket betryggande serieledning i division 4 Bohuslän-Dal.

Full poängpott efter 13 matcher betydde tolv pinnars försprång till tvåan IFK Uddevalla.

Mot nästjumbon Rosseröd i höstpremiären var det aldrig något snack.

0-2 efter knappa kvarten, 0-3 i paus – och 0-7 till slut!

– Vi hade roligt i andra halvlek, konstaterade Simon Svensson, som efter rygg- och knäbesvär nu äntligen gjorde årsdebut i MIF-tröjan.

– Jag har tränat på bra i sommar och börjar komma i form, nu funkar kroppen igen.

Öppet mål för anfallaren

Simon kom in i den andra halvleken och behövde bara en kvart för att hamna i målprotokollet. Framspelad av Jonathan Lundgren, inhoppare även han, fick den gänglige anfallaren öppet mål.

– Det såg ut ungefär som det mål jag gjorde senast, mot Färgelanda förra hösten …

Mellerud öppnade tidigt målskyttet i matchen. Ett inlägg från Gustav Larsson styrdes i ribban av Albin Broberg och på returen höll sig Joel Olsson framme.

Sedan var det Albin Brobergs tur att vinkla in tvåan, hans 13:e mål på lika många starter i årets MIF-upplaga.

Innan pausen hade Albin Emanuelsson med ett välplacerat skott utökat MIF-ledningen till 3-0.

Omedelbart i andra halvlek gjorde Albin Broberg sitt andra och Melleruds fjärde mål, Simon Svensson fixade 5-0, inhoppande vänsterbacken Arshia Fasli Mirhasari 6-0 innan Karl Svensson satte punkt för målproduktionen på Hedevallen.

– Alla fem som kom in i andra halvlek ordnade poäng. Det är ju lite av en tränares dröm när det blir så, menade en mycket nöjd MIF-tränare, Markus Svensson.

Nu saknades tunga pjäser som Rasmus Hedlund och lagkaptenen Viktor Öhrling (avstängda), dessutom Ludvig Stefansson som gick sönder på träningen i veckan.

– Vi befarar en korsbandsskada, magnetröntgen får ge svaret, sa Markus Svensson.

Stenhård konkurrens

Det kan öppna för Simon Svensson som nu alltså är fit for fight och ett rejält ess i rockärmen att plocka fram så här när seriespelet sjunger på de sista verserna.

– Konkurrensen är stenhård framåt, men jag ska göra allt för att få spela, sa Simon Svensson.

Mellerud befäste nu serieledningen ytterligare och har förutom 14 raka segrar en fantastisk målskillnad – 47-8.

Marcus Rydberg var en jätte i backlinjen och på mitten huserade Joel Lundgren lite som han ville. Framåt svarade såväl Albin Broberg som Karl Svensson och Albin Emanuelsson för stronga insatser.

Matchfakta

Rosseröds IK-Melleruds IF 0-7 (0-4)

Målen: 0-1 (7) Joel Olsson,0-2 (13) Albin Broberg, 0-3 (36) Albin Emanuelsson, 0-4 (47) Albin Broberg, 0-5 (73) Simon Svensson, 0-6 (77) Arshia Fasli Mirhasari, 0-7 (90) Karl Svensson.

Bildtext (0052)

2-0-målskytten Albin Broberg gratuleras av Karl Svensson (till vänster) och Albin Emanuelsson.

Bildtext (0044)

Karl Svensson slår helt oattackerad ett inlägg med sin känsliga vänsterfot. I matchens sista skälvande sekunder fastställde han slutresultatet 7-0 till MIF.

Bildtext (0078)

Albin Emanuelsson (nummer 5) har precis gjort 3-0 till MIF på Hedevallen och grattas av glada lagkamrater.