Mest meriterad i årets upplaga av Melleruds IF är tveklöst anfallaren Albin Broberg som med sina tolv mål på lika många matcher toppar skytteligan i division 4 Bohuslän-Dal.
Mest meriterad i årets upplaga av Melleruds IF är tveklöst anfallaren Albin Broberg som med sina tolv mål på lika många matcher toppar skytteligan i division 4 Bohuslän-Dal. Bild: Toni Andersson

Albin stor del i MIF:s framgångar

För ett lag som huserar på division 4-nivå är det förstås guld värt att förfoga över spelare som känt på hetluften högre upp i seriesystemet.
Melleruds IF har ett par stycken.
Mest meriterad får anfallaren Albin Broberg anses vara med bland annat 27 matcher på division 1-nivå.
Nu toppar han skytteligan i division 4 Bohuslän-Dal.

ANNONS

När seriespelet svänger in på upploppet - nio omgångar kvar att avverka - toppar MIF tabellen i överlägsen stil, hela tolv poäng före tvåan IFK Uddevalla.

Stor del i lagets framgångar den här säsongen har Albin Broberg, 28-åringen som med sina tolv mål på lika många matcher leder skytteligan i fyran.

Välmeriterad spelare

– Jag snittar ett mål per match, det är godkänt, säger den målfarlige anfallaren som tillsammans med kollegan i frontlinjen, Ludvig Stefansson svarat för precis hälften av MIF:s målskörd (40) i år.

Albin Broberg är en i sammanhanget välmeriterad herre, kolla här:

2020: 13 matcher och tre mål för Vänersborgs FK i division 2.

2021: 25 matcher och tio mål för samma klubb.

2022: 27 matcher och tre mål för Vänersborgs IF i division 1.

I fjol återvände han till MIF - av flera anledningar.

– Vi skulle få vårt första barn och jag var väl inte helt överens med tränaren i VIF om hur fotboll ska spelas, säger Albin Broberg och syftar på engelsmannen Andy Kilner som då tränade Vänersborgslaget.

Albin hade hoppats kunna hjälpa Mellerud till avancemang redan i fjol, gjorde 21 mål i seriespelet och blev tvåa i skytteligan, men sedan tog det abrupt slut i kvalet till division 3.

”Bättre i år”

– Men vi har blivit bättre i år, framförallt har det varit viktigt och en nyckel till framgång att spela 0-0 i de dåliga perioderna. Det gör att om vi har en 1-0-ledning så känner vi oss trygga med den, menar Albin Broberg.

Han konstaterar också att truppen spetsats till med återvändande Karl Svensson - spelade två matcher med IK Oddevold i ettan förra året - och snabbe ytterspringaren Mohammad Nour från Säffle SK.

Broberg ser ljust på framtiden för Melleruds IF.

– Det är en välskött förening och det finns flera spelare att bygga på från U19-laget. Melleruds IF ska vara i trean, minst, hävdar Albin Broberg som om allt går som det ska blir tvåbarnspappa någon gång i december.

LÄS MER:Här laddar MIF som serieledare inför höststarten

LÄS MER:Halvtid i fyran – så är läget för våra lag

LÄS MER:Åsebro Glass-Cup – en riktig folkfest