Åsebro Glass-Cup – en riktig folkfest

I söndags fylldes Rudevi IP med förväntansfulla fotbollsspelare från Fagerås i norr till Herrljunga i söder. Det är både tjejer och killar i åldrarna åtta till tolv år. Totalt deltog 70 olika lag under dagen.

ANNONS
|

Rudevis idrottsplats var helt fullpackad med barn, tränare och föräldrar. Några lag har egna tält som de kan samlas vid. Överallt spelas matcher. Tränarna hejar på barnen och publiken ropar uppmuntrande till spelarna. Det är en glad och positiv stämning överallt.

Barnen belönas med glass

Varje match är 20 minuter lång. Totalt spelar varje lag fyra matcher under dagen och alla matcher är på gräs. De barn som är åtta och nio år spelar i femmannalag och tio till tolv år spelar i sjumannalag.

– Det blir inget slutspel eftersom det inte får vara en tävling, men alla barn får med sig en medalj hem, berättar Stefan Larsson som varit med och arrangerat glass-cupen i 20 år nu.

Barnen får en glass per match och det ingår även en lunch för alla som är anmälda. Väderprognosen såg inte allt för rolig ut inför dagen, men regnet lyste med sin frånvaro hela förmiddagen.

Vad tror du om vädret för resten av dagen?

– Jag hoppas på uppehåll. Framför allt hoppas jag att vi slipper åska, säger Stefan Larsson.

Chans att testa sin skotthastighet

Förutom att vara med och spela match får alla deltagare möjlighet att prova sin skjutteknik. Med hjälp av en så kallad skottmätare går det att avläsa skottets hastighet med stor precision. På så vis kan deltagarna se hur mycket de har förbättrat sin teknik sedan förra året. Även tränarna fick gå fram och visa upp vad de gick för, till barnens stora glädje.

LÄS MER:Här kör man judo utan gränser

LÄS MER:Musik, hantverk och mat – Sunnamo marknad lockade många

LÄS MER:Halvtid i fyran – så är läget för våra lag