Albin Broberg och hans kamrater i MIF har gått som tåget i division 4 Bohuslän-Dal och toppar serien i överlägsen stil. Bakom Albin skymtar Karl Svensson, båda med meriter från spel i division 1.
Albin Broberg och hans kamrater i MIF har gått som tåget i division 4 Bohuslän-Dal och toppar serien i överlägsen stil. Bakom Albin skymtar Karl Svensson, båda med meriter från spel i division 1. Bild: Toni Andersson

Halvtid i fyran – så är läget för våra lag

Melleruds IF är en ohotad tabelletta, Brålanda IF jagar en kvalplats och Åsebro IF kämpar för att undvika nedflyttning.
Melleruds Nyheter har tagit pulsen på lagen i räjongen inför återstarten av division 4 Bohuslän-Dal.
Vi återkommer med ett större reportage om MIF nästa vecka.

ANNONS
|

Melleruds IF

Tabellplacering: Etta (39 poäng)

Serieledande MIF har rusat fram som ett X2000 och noterat 13 raka segrar.

Inget, absolut inget, tyder på en urspårning under de nio omgångar som återstår av seriespelet.

– Det har verkligen gått exceptionellt bra så här långt, samtidigt har vi ju allt att förlora under det som återstår av seriespelet, säger tränaren Markus Svensson, som nu gör sin tredje säsong vid rodret.

40 gjorda och bara åtta insläppta mål är siffror som bara bekräftar det alla trodde och hoppades på innan seriestart – MIF-truppen håller mycket hög klass med division 4-mått mätt.

– Starten blir viktig och Rosseröd borta är på pappret en lätt match – men det är den inte, poängterar Markus Svensson som är ödmjuk och ärlig inför det som komma skall:

– Går vi inte upp i år så är det ett misslyckande.

Seriespelet drar igång fredagen den 8 augusti men redan i helgen väntar DM-match mot IF Viken.

– Vi vill jättegärna vinna DM, säger MIF-tränaren och skyttekungen Albin Broberg - tolv mål på lika många matchstarter – fyller i:

– Det är ju vägen ut i Europa för oss, säger han och ler med hela ansiktet.

Brålanda IF

Tabellplacering: Fyra (22 poäng)

Efter degraderingen från division 3 i fjol tappade BIF stora delar av sitt lag.

– Det blev en nystart med många nya, ganska oprövade spelare in. Med det som utgångspunkt måste vi vara nöjda med den spelmässiga prestationen under vårsäsongen, säger Ahmed Al-Hadad, som tog över sysslan som huvudtränare efter Robin Johansson den här säsongen.

BIF-tränaren och hans manskap är emellertid inte helt tillfreds med resultaten.

– Så som vi har spelat borde vi ha tagit fler poäng, säger Al-Hadad.

Men en fjärdeplats och 22 poäng är förstås inte fy skam och en kvalplats hägrar alltjämt. Tabelltvåa och på kval är just nu IFK Uddevalla, fem poäng före Brålanda med nio omgångar kvar att avverka.

– Så länge vi har chansen ska vi försöka ta den. Det är ju en morot för det här unga laget att nå en kvalplats, säger Ahmed Al-Hadad.

Orosmoln har dock dykt upp på himlen över Sörbyvallen, ett par spelare har lämnat inför återstarten i mitten av augusti - bland andra Oscar Larsson som återvänder till VFK efter lån.

– Men visar vi upp samma spel som under våren ska det nog kunna bli fler poäng i höst, hoppas Ahmed Al-Hadad.

Brålanda IF förfogar över två målfarliga herrar i Arber Nikqi, tio mål, och Filip Nilsson, åtta fullträffar - trea respektive fyra i skytteligan.

Åsebro IF

Tabellplacering: Nia (12 poäng)

Den gamle storspelaren Martin Scherdin gör sin andra säsong som tränare med huvudansvar i ÅIF och han fick uppleva en tuff inledning i år.

– Det var en strulig försäsong och vi hade svårt att få ihop det på spelarsidan. Men ett samarbete med Kroppefjälls IF har hjälpt till, berättar Scherdin.

På så sätt löstes spelarbristen och Åsebro har krigat sig igenom vårsäsongen med tolv poäng som belöning.

– Vi har väl fått de poäng som vi förtjänat. Men vi ligger lite pyrt till och den primära målsättningen är förstås att klara oss kvar i fyran.

Vis av någon slags erfarenhet från i fjol har Martin Scherdin kortat ned sommaruppehållet och truppen har tränat på bra inför återstarten mot topplaget Ed den 9 augusti hemma på Rudevi.

– Det blir tufft, men det brukar bli roliga matcher mot Ed, säger Martin Scherdin som kan glädja sig åt tre “nyförvärv” inför höstsäsongen.

Erik Hector återvänder till ÅIF, medan duon Oscar Jonasson och Tim Svensson, Peters pojk, har bestämt sig för att göra comeback i MIF.

– Stabila herrar båda två, så det känns bra, avrundar Martin Scherdin.

Första höstomgången:

8/8: Skärhamn-Ödsmål.

9/8: Rosseröd-Mellerud, Henån/Gilleby-Ellenö, Åsebro-Ed, Uddevalla-Grohed.

Brålanda spelar sin första match mot Ellenö borta den 17 augusti.

LÄS MER:MIF hade lekstuga på Rådavallen

LÄS MER:Seger i toppmötet för Håfreströms IF: ”Formen börjar komma nu”

LÄS MER:MIF-tränaren efter segern: ”Lite semesterfotboll”