MIF hade lekstuga på Rådavallen

I hemmamötet mot Ellenö IK tog Melleruds IF sin elfte raka seger i årets division 4 Bohuslän-Dalsland. Segersiffrorna skrevs till hela 7-0, men kunde varit betydligt större.

ANNONS

En halvtimme före matchen vräkte regnet ner över Mellerud, och åskan gjorde sig påmind. Lagom till avspark upphörde regnet och under den första halvleken hade vi till och med lite solsken. Men regnet skrämde med all säkerhet bort en del potentiella åskådare. Nu stannade siffran vid 125 personer.

Ellenö gick ut starkt och under de första fem minuterna var bollen mestadels på MIF:s planhalva. I sjätte minuten kom Mellerud i en snabb kontring. Precis innanför straffområdesgränsen fälldes Albin Broberg. Han tog själv hand om den efterföljande straffen och slog den hårt och helt otagbart för EIK-målvakten.

Stor dominans för hemmalaget

Detta var starten på en kraftig MIF-dominans. Hemmaspelarna var överlägsna i allt, snabbare, mer tekniska och framför allt med ett passningsspel som gjorde att gästerna ständigt fick jaga, utan att någonsin få till ett varaktigt eget bollinnehav.

Mellerud däremot radade upp målchanser och hörnor. Broberg hade ett skott i ribbans överkant, Marcus Rudberg en nick som räddades på mållinjen och Ludvig Stefansson en nick i mål som dömdes bort för offside, och det var bara ett axplock. Totalt fick man till närmare tio riktiga farligheter.

Trots det dröjde det till 34:e minuten innan 2-0 kom. Erik Emanuelsson sköt ett stenhårt skott från cirka 20 minuter in i EIK-målvaktens vänstra kryss. Sju minuter senare spelade hans bror Albin fram Broberg som kunde göra sitt andra mål för dagen. 3-0 blev också halvtidsresultat.

Försvaret var prickfritt

I första halvlek agerade MIF som en verklig lagmaskin. På mittfältet agerade Viktor Öhrling och Joel Lundgren spelfördelare, och kanterna öppnades hela tiden upp av backar och yttermittfältare. Särskilt William Sundelius på högersidan sprang ständigt ifrån sina bevakare.

Försvaret var prickfritt, så Andreas Grimheden hade en mycket lugn första halvlek. Dessutom har laget Broberg. Han rör sig över stora ytor, ibland nere bakom mittfältet, ibland på någon kant och ofta längst framme. Det är inte för inte han leder seriens skytteliga med tolv mål på tio matcher.

Alla spelade

Andra halvlek var till en början lite avslagen och Ellenö fick chans att få till lite ordnat spel. MIF verkade nästan nöjda med resultatet. Men det skulle komma mer.

Efter en kvart började tränaren Markus Svensson att byta in de fem på bänken. Först ut var Broberg som ersattes av Karl Svensson. Bytena ledde till en tempohöjning. Det verkade som alla som kom in ville visa att de skulle ha varit på plan redan från början.

Nu kom också chanserna. I 64:e minuten sköt Albin Emanuelsson mål, ett mål som dömdes bort. Fem minuter senare hade Joel Lundgren ett jätteskott från cirka 30 minuter som målvakten slog ut till hörnan. På hörnan, slagen av Svensson, nickade Ludvig Stefansson in 4-0.

Efter ytterligare tio minuter senare spelade Albin Emanuelsson fram inhopparen och seriedebutanten Jack Karlsson. Jack hade tidigare bara spelat två cupmatcher för MIF:s A-lag. P19-spelaren gjorde inget misstag och satte 5-0. Jacks första mål i A-laget.

Hade kunnat bli tvåsiffrigt

Två minuter senare gjorde han sitt andra. Den här gången var det en annan ersättare, Mohammad Nour, som öppnade upp högerkanten och slog den målgivande passningen. 6-0. Nour låg även bakom 7-0. Hans inlägg nickades i mål av Albin Emanuelsson via en Ellenöförsvarare.

Ellenös enda målchans kom med sex minuter kvar på en frispark strax utanför straffområdet.

Förutom resultatet kan MIF:s överlägsenhet illustreras med att laget vann hörnstatistiken med 8-0. Lite bättre skärpa i avsluten och det hade blivit tvåsiffrigt.

Efter segern leder Mellerud serien, 12 poäng före IFK Uddevalla, och en överlägsen målskillnad. MIF har +29 mot Uddevallas +10. Härnäst åker Mellerudskillarna till Skärhamn 25 juni. 29 juni avslutas vårsäsongen med hemmamatch mot Ödsmåls IK.