Restauranger till salu i Mellerud: ”Utan hjälp går det inte"

Två restauranger längs med E45 i Mellerud ligger nu ute till försäljning. Av olika skäl väljer ägarna låta någon annan ta över lokalerna.
– Det har varit svårt att hitta rätt personal, säger Kanya Tipmung.

ANNONS
|

Bara några månader efter att Kanyas Pizzeria och Grill öppnade för gäster i Melleruds Handel så ligger restaurangen ute till försäljning. Kanya Tipmung säger att det ekonomiskt har gått bra för restaurangen, men att hon har haft svårt att hitta den avgörande hjälpen.

– Jag har haft ute jobbannonser tre gånger på platsbanken, men ändå inte hittat rätt kompetens, säger hon.

”Utan hjälp går det inte”

Kanya Tipmung driver utöver Kanyas Pizzeria och Grill tre andra restauranger i Mellerud och har fullt upp. Utan någon som kan se till att restaurangen är mer självgående säger hon att hon inte hinner hålla pizzerian öppen i den utsträckningen hon vill.

– Egentligen är det ett otroligt läge, och en fin lokal med massor av möjligheter, men utan hjälp så går det inte, säger hon.

– Ibland får man ta ett steg tillbaka och inse att man inte hinner. Jag har en jätteduktig kille som jobbar där nu, men han måste också få vara ledig, säger Kanya Tipmung.

Rajinder: ”Det blir för långt att åka”

På andra sidan vägen, på Storgatan 1, ligger en annan restaurang som också är till salu. Den indiska restaurangen ZamZam letar även de efter någon som kan ta över den 600 kvadratmeter stora lokalen.

– Det är en väldigt stor lokal med ett bra läge, men jag bor i Göteborg och driver en restaurang där också, så det är tyvärr för långt för mig att åka, säger Rajinder Singh, som är delägare till ZamZam.

Varken ZamZam eller Kanyas Pizzeria och Grill har sålts än och har därmed fortfarande öppet.

Både Kanya Tipmung och Rajinder Singh uttrycker att de hoppas hitta köpare som kan utnyttja lokalernas potential.

LÄS MER:Nu är våffelspecialen tillbaka – Kanya återupptar traditionen

LÄS MER:Från Thailand till Mellerud – Kanyas oväntade resa till framgång

LÄS MER:Kanya vill växa i centrum: ”Finns ingen lokal”