Nästan 9 000 personer har anmält sig till ett program på Högskolan Väst inför höstterminen, men bara 2 553 personer har blivit antagna.
Nästan 9 000 personer har anmält sig till ett program på Högskolan Väst inför höstterminen, men bara 2 553 personer har blivit antagna. Bild: Stefan Bennhage

Så många står på väntelistan till Högskolan Väst

Nästan 9 000 personer har sökt in till något av Högskolan Västs program inför höstterminen. Nu har det första antagningsbeskedet kommit. Här kommer hela listan på hur många som antagits – och hur många som hamnat i kö.

ANNONS

Under torsdagen loggar tusentals nervösa in på antagning.se med förhoppningen om att få se sin framtid utstakad och klar. Totalt har nästan 23 000 personer sökt in till program och kurser på Högskolan Väst inför höstterminen. 8 913 av dem har sökt in till ett program, men bara 2 553 personer har nu blivit antagna.

Några av de över 6 000 personerna som inte har antagits har blivit strukna, då de kommit in på program de prioriterat högre på sin önskelista. Men flera har hamnat på reservlistan. Totalt står till exempel över 600 personer som vill bli sjuksköterskor på väntelistan, samma för nästan 800 drömmande socionomer. Alla 110 som ville studera till förskollärare på Högskolan Väst ska dock få göra precis det.

Här nedan följer listan över antalet antagna och reservplacerade för vardera program.

LÄS MER:Ansökningssiffrorna till Dahlstiernska bättre än på länge

LÄS MER:Första Vux-lärlingarna klara: ”Vi är ensamma i Dalsland om den utbildningen”

LÄS MER:Löftet: Inte en krona ska sparas på skolan