Lyxvilla i Dals Rostock till salu: ”Spektakulärt”

I Dals Rostock är nu pampig villa på 260 kvadratmeter till salu. Detta hus, som snart firar sitt hundraårsjubileum och som har haft sex olika ägare, har på kort tid fått 17 000 visningar på Hemnet.
– Ett spektakulärt hus, säger mäklaren Sophia Cyrulewski.

ANNONS
LocationDals Rostock|
|

Huset byggdes av elverkschefen Hilmer Källman, som uppförde huset vid sin pension år 1929. Källman valde att bygga huset i just Dals Rostock på grund av det dåtida populära brunnsvattnet.

Hans son William Källman tog senare över huset för att sedan sälja det vidare. Efter sonen har bostaden haft tre andra ägare genom åren.

Den nuvarande ägaren har renoverat huset under de senaste åren och själv inrett och designat huset till dess nuvarande elegans, med möbler, färger och detaljer.

Sticker ut i mängden

Lyxvillan har fått många ögon på sig sedan den publicerades på Hemnet tidigare i sommar. I skrivande stund närmar sig bostadsannonsen på Hemnet 17 000 visningar, något som Sophia Cyrulewski beskriver som mycket.

Hon ser att det är många som intresserar sig för villan, men hur många som kommer på visningen kan hon inte svara på eftersom många är nyfikna men kanske inte vill köpa.

– Vi vill ha dit seriösa och potentiella köpare, säger hon.

Hon tror att det är många som kommer att förälska sig i huset, men hur budgivningen kommer att gå är inte helt enkelt att säga just nu, menar Sophia.

En av orsakerna är till exempel lyxvillans prislapp på 3 700 000 kronor.

– Huset ligger i en högre prisklass för området, säger Sophia Cyrulewski.

Svårt att förutspå hur budgivningen går

Hon antyder också att på grund av att det ligger en bit från de större städerna som Vänersborg och Trollhättan, så ser de att efterfrågan är mindre. Hon tillägger dock att många från Norge vill bo i Dalsland. Därför är det svårt att förutspå hur budgivningen kommer att gå.

– Vi får vänta och se med spänning vad som händer, säger Sophia med ett skratt.

Snabbfakta om villan

Byggt: 1929

Boarea: 260 m²

Värme: Bergsvärme

Fiber: Ja

Utgångspris: 3 700 000 kr

LÄS MER:Här vill de skapa sin Dalslandsdröm: ”Platsen är jättefin”

LÄS MER:Svårsålt eko-hus – nu sänks priset igen: ”Får bita i det sura äpplet”

LÄS MER:Simone och Hendrik flyttade till Dalsland – bygger stugby