De mest populära besöksmålen nära Mellerud – enligt Google

Enligt recensionerna på Google är det främst det vackra och intressanta som är värt ett stopp. I Mellerud med omnejd är det historiska och natursköna besöksmål som toppar listan på platser med flest recensioner. Melleruds Nyheter har tagit fram de populäraste besöksmålen, enligt Google.

ANNONS
|

På Google är det inte bara restauranger som det går att recensera. Det är dock inte alltid man tänker på att gå in och lämna ett betyg mellan 1 och 5 stjärnor om man varit och tittat på en fornlämning. Många platser blir därför lite mer undangömda för den som försöker använda enbart Google Maps för att planera utflykter.

När Melleruds Nyheter tittar på de tio besöksmål i och kring Melleruds kommun som har fått över 50 recensioner på Google så är det dock främst naturen och historia som verkar locka.

En del sevärdheter, såsom många av slussarna, hällristningen i Dalbergså och Melleruds museum går antingen inte att hitta på Google Maps, eller har inte fått tillräckligt många recensioner för att komma med på just den här listan. För den som orkar leta lite extra finns det mängder med platser att upptäcka.

LÄS MER:Här är de bästa restaurangerna i Mellerud – enligt Google

De tio besöksmål som står med här har ändå fått ett flertal besökare att gå in och lämna ett betyg.

Listan är ordnad efter antal recensioner som gjorts på Google och det besöksmål som har fått allra flest recensioner står sist. Endast besöksmål med över 50 recensioner står med.

Bild: Tommy Löfgren

10. Fyren Hjortens Udde

58 personer som besökt den historiska fyren vid Hjortens Udde har tagit sig tiden att lämna en recension på Google. I snitt har besöksmålet fått 4,2 stjärnor och flera av recensenterna nämner den vackra utsikten vid fyren.
Bild: Rickard Sköld

9. Centrumsalongen

På Storgatan i centrala Mellerud står den K-märkta Centrumsalongen. Biografen från 1930-talet har recenserats av 60 personer och har 4,4 stjärnor i snittbetyg.
Bild: Rickard Sköld

8. Örtagården i Dals Rostock

Örtagården i Dals Rostock är, enligt recensenterna på Google, ett bra besöksmål på sommaren. Med 64 recensioner och 4,4 stjärnor i snittbetyg går det att säga att den mysiga Örtagården har gjort många besökare nöjda.
Bild: JOHN WIMAN

7. Buteruds slusstation

Många som recenserar Buteruds slusstation har åkt båt i Dalslands kanal. Portarna öppnas manuellt av slussvakten precis på samma sätt som när kanalen invigdes 1868. Slussen har recenserats 77 gånger och har 4,7 i snittbetyg. ”Lugnt och vackert”, skriver en recensent.
Bild: Karin Engqvist

6. Skålleruds kyrka

Invid sjön Nären står en rödmålad kyrka med sina äldsta delar från 1500-talet. Skålleruds kyrka har fått 116 recensioner och har 4,6 stjärnor i snittbetyg. Recensenterna beskriver en vackert belägen kyrka med spännande historia.
Bild: Rikard Sköld

5. Dalslands konstmuseum

Dalslands konstmuseum i Upperud har fått 176 recensioner och har 4,3 stjärnor i snittbetyg. Museet, som ligger i Upperud, har fri entré och har en permanent utställning av Dalslandsföremål och konst. Man har även tre rum för tillfälliga utställningar.
Bild: Sven-Gunnar Svensson

4. Dalaborg

På Slottskullen ligger resterna efter Dalslands enda medeltida borg. Inte mycket finns kvar av byggnaden idag, men platsen var på 1300-talet full av liv. Många recensenter på Google nämner utöver den spännande historian även den vackra utsikten. I snittbetyg har Dalaborgs fästning fått 4,4 stjärnor av de 193 recensenterna.
Bild: Elin Karlström

3. Akvedukten i Håverud

”Otroligt bygge som fortfarande flitigt används av fritidsbåtar, kanotister och kanalbåtar. Ett måste att besöka om man är i Dalsland!” skriver en recensent som gett akvedukten i Håverud fem av fem stjärnor. Med 215 recensioner och 4,5 stjärnor i snittbetyg går det att konstatera att akvedukten både är välbesökt och omtyckt.
Många nämner, utöver akveduktens spännande historia, även att de haft det väldigt trevligt i Håverud.
Bild: NIKLAS JOHANSSON

2. Köpmannebro slusstation

Ett mysigt och trevligt ställe att fika på är enligt Google-recensenterna Köpmannebro slusstation. Totalt 230 recensioner har lämnats och snittbetyget ligger på 4,4 stjärnor.
Slussen vid Köpmannebro är den första i Dalslands kanal. Den leder från Vänern in till sjön Svanefjorden och vidare ända till Östervallsskog i Värmland. Exempelvis Snäcke sluss och Upperuds slusstation har även de fina recensioner, men ingen har lika många som den i Köpmannebro.
Bild: Emma Fogelström

1. Vita sannar strand

Med 239 recensioner och ett snittbetyg på 4,4 stjärnor, är Vita sannar strand det besöksmål som verkar vara populärast i och kring Mellerud. Det bör nämnas att vissa recensenter skriver med ett omdöme om Vita Sandars camping, men de flesta fokuserar på badplatsen. Denna beskrivs av recensenter som vacker, ren och bra för barnfamiljer då det är långgrunt. Även promenadstråken i närheten nämns som något som gjorde upplevelsen ännu bättre.

Så här beräknas betyg på Google

Betyget är genomsnittet av alla betyg som publiceras på Google för platsen eller företaget. När någon lämnar en ny recension kan det ta upp till två veckor innan betyget uppdateras.

Så här använder Google recensioner från andra webbplatser:

I vissa fall kan användarrecensioner från andra platser med lokala recensioner visas i företagsprofiler. Dessa recensioner genereras automatiskt från information som Google samlar in från webben.

Källa: Google

LÄS MER:150-åring firades med jubileumstur – det skålades i Snäcke sluss