Din lokala veckotidning

Ludwig Mossberg (M) är en av landets hetaste politiker, enligt en ranking i Dagens Samhälle.

Ludwig en av Sveriges yngsta toppolitiker

Ludwig Mossberg, toppkandidat på Moderaternas kommunlista, är en av Sveriges 30 hetaste unga politiker. Han har fått plats 28 på rankingen.

Det är tidningen Dagens Samhälle som rankat de mäktigaste listettorna inför valet. Unga politiker som kan få stort inflytande.

– Det var oväntat och fantastiskt roligt, säger Ludwig Mossberg, som fyller 27 år på självaste valdagen den 11 september.

Önskepresent?

Kanske väntar en riktigt bra födelsedagspresent för den blivande gymnasieläraren när valresultaten börjar ramla in?

– Vi siktar på att göra en bra valrörelse, så det är inte omöjligt, säger han med ett skratt.

Ludwig Mossberg är med sina snart 27 år Dalslands yngsta politiker på den här nivån. Han har haft en snabb politisk karriär.

2017 startade han en MUF-förening i Mellerud. Tämligen omgående plockades han upp av partiet. Bara ett halvår senare fick Ludwig en post i kultur- och utbildningsnämnden. 

Inför valet 2018 placerades han som andranamn på kommunlistan. Han var en populär kandidat. Genom många personkryss gick han förbi förstanamnet och tog plats i kommunfullmäktige.

Kort därefter blev han gruppledare för partiet och är dessutom vice ordförande i kultur- och utbildningsnämnden. Han är även ersättare i kommunstyrelsen.

Kan påverka

Det bästa med att vara politiker är möjligheten att få vara med och påverka, tycker han. Och då är tålamod en viktig tillgång.

– Politik är inget sprintlopp. Det liknar mer ett maraton. Det går som regel trögt framåt, men är ändå väldigt stimulerande.

På riksdagslistan står han på sjätteplats. Gör partiet ett bra val kan han komma att bli ersättare.

– Men det är inget jag siktar på. Här och nu är det Mellerud som gäller.

Tommy Löfgren