Din lokala veckotidning

Studentfirandet 2021

Fredag 4 juni tog 44 studenter examen i Melleruds kommun. Lärlingarna och barn- och fritidsstudenterna firades av i Mellerud, medan VVS-eleverna hade sitt firande i Åsensbruk.

Först bjöds alla, liksom tidigare år, på lunch och tårta inne på skolan följt av utdelning av betyg. Kulturbruket på Dals Kulturstipendium tilldelades  Markus Johansson, som gått lärling med inriktning industri. I motiveringen står bland annat ”Markus har varit målinriktad med fokus på att bli internationell svetsare”.

– Jätteroligt, utbrast en överraskad stipendiemottagare.

25 lärlingar gick ur Dahlstiernska gymnasiet 2021, elva elever på barn- och fritidsprogrammet tog studenten medan VVS i Åsensbruk hade fyra studenter.

– Våra studenter har en bra anställningsbarhet med goda framtidsutsikter, konstaterar rektor Matti Bertilsson.

– Så jävla gôtt! utbrister Jessika Lund Lannérus, som fått jobb på Rasta i Brålanda.

En nöjd Rasmus Landström från Brålanda, som gått lärling  med inriktning svets och industri, berättar att han fått sommarjobb som svetsare på Brålanda Industri.

Två anhöriga per elev tog emot i parken bakom skolan i det vackra och soliga vädret. Vi lämnar alla glada studenter och deras familjer i ett hav av ballonger, studentskyltar, blommor och presenter.

Susanne Emanuelsson