Tolvåriga Oline efter vinsten: ”Ska bli dressyrstjärna”

Det blev en oförglömlig debut för tolvåriga Oline Sjöling, när hon tävlade med sin ponny i Mellerud under söndagen.
– Jag ska bli dressyrstjärna, säger hon till Melleruds Nyheter.

ANNONS
|

När Melleruds Ridklubb under söndagen bjöd in till dressyrtävling för ponny på Rearsbyn resulterade det i drygt fyrtiotalet starter. Under tävlingen avgjordes också första omgången i ponnyallsvenskans division III-serie.

I ponnyallsvenskan handlade det om sex lag som skulle göra upp om segern i den här första omgången. I MeRK´s lag ingick två ridskoleekipage och för merparten av klubbens lagryttare var det också fullständig tävlingsdebut.

En av lagdeltagarna var tolvåriga Oline Sjöling som bor i Torgunnehagen i Gestad. Tillsammans med sin connemaraponny Moneen Mark blev det också en oförglömlig debut. Ekipaget tog nämligen hand om segern i en av förklasserna som reds i lätt D:1 på 76,25 procent.

Har ridit sedan hon var fyra år

Oline berättar att hon ridit sedan hon var fyra år, varav ett och ett halvt tillsammans med Moneen Mark. För det mesta är det mamma Ellinor som hjälper henne med träningarna. Hon rider inte enbart traditionell dressyr utan tränar även frihetsdressyr och akademisk ridkonst tillsammans med sin ponny. På frågan om vad hon gillar mest med Moneen Mark svarar hon att han är snäll, mysig och en riktig bästis.

– Vänder man på hans namn så blir det kram och det är just vad han är, en stor varm kram.

Oline tycker naturligtvis att det är jätteroligt att rida och kul att vara med i ett lag. Hon ser fram emot nästa lagomgång om några veckor i Ed. För övrigt har hon inga andra mål uppsatta för året. Vad målet totalt är med ridningen står dock helt klart.

– Jag ska bli dressyrstjärna, svarar hon och ger kramen en kram.

Segern i den här första lagtävlingen, där MeRK`s lag slutade femma, togs hem av Valsängs Ryttarförening. I Mellerudslaget ingick, förutom Oline, Kajsa Westman/Duva Unik, Ester Gustafsson/Astan, Alice Aronsson/Mezzi samt Alice Jonsson/Culfin Danny.

Alice och Culfin också överst

Ytterligare en lagdeltagare, Alice Jonsson och Culfin Danny, stod överst på prispallen denna dag genom att prestera hela 71,667 procent i den första lätt C:1-klassen. Alicia Robertsson, också hon representerande MeRK, vann sin klass, kategori B, på 62,778 procent.

Också Linn Björk från Dalslands Hästsportklubb hade en lyckosam tävlingsdag på Rearsbyn. Tillsammans med Ragnarps Dreamboy fixade hon 69,63 procent i den andra lätt C:1-klassen, vilket då innebar segern bland kategori D-ponnierna.