Festlig handbollsavslutning i Rådahallen

Lördag 23 mars var det dags för Melleruds HK:s herrars 18:e och sista seriematch för den här säsongen, mot KFUM Trollhättans B-lag.
Efter 17 raka förluster kunde man misstänka att det skulle bli en deppig historia, men tvärtom. MHK ställde till med handbollsfest.

ANNONS
|

Det märktes redan före matchstart. För första gången i år hade klubben speaker på plats plus extra strålkastare för inmarschen. Så läktaren var fylld till sista plats, inklusive några åskådare med trummor, när lagen gjorde entré. MHK hade med så kallade inmarschknattar, det vill säga spelare från de yngre lagen. Givetvis presenterades också alla spelare individuellt innan spelet började.

Matchen började bra för MHK, man ledde med i tur och ordning 1-0, 2-1 och 3-2 innan KFUM kom ikapp och vände. Efter 30 minuter var ställningen 9-21.

De första tio i andra blev tuffa för hemmalaget. KFUM gjorde ytterligare sju mål, MHK inget. Men sedan kom Mellerud igen. De sista 20 minuterna spelade man 5-5 mot Trollhättan, hjälpt av att målvakten Jonathan Åkerstedt tog två straffar.

Ett fall framåt

Till slut blev det 14-33, ett klart fall framåt jämfört med novembermatchen mot samma lag. Den slutade 5-33.

Avslutningen blev lika festlig som inledningen. Båda lagen ställde upp för utdelning av pris till bästa lirare. I KFUM gick det till Christoffer Karlsson. MHK:s pristagare blev Mille Westman, som också var lagets bästa målskytt denna dag med sex fullträffar. Därefter tackade spelarna publiken med en lång applåd.

I MHK gjorde spelande tränaren Johan Eriksson två mål, och hans son Eben lika många. Fyra spelare gjorde ett var, Rickard Karlsson, Albert Veseli, Alisina Qasemi och Mattias Skoogh.