Tråkig förlust för Åsebro i hemmamötet

Trots ett kompakt spelövertag i andra halvlek förlorade Åsebro IF hemmamatchen mot Groheds IF med 0-1.

ANNONS

Rådavallens konstgräs bjöd inte på helt ideala förhållanden för fotboll när Åsebro spelade sin första hemmamatch i årets division 4. En kraftig, stundtals byig, vind i planens längdriktning förstörde en hel del. I första halvlek hade hemmalaget vinden i ryggen, något som inte alltid är till fördel, när uppspel ibland blev längre än planerat och inlägg skruvades av vinden. Även Grohed drabbades och fick se många långa uppspel stoppas av vinden.

Matchavgörandet kom redan i sjätte matchminuten. Grohed fick frispark strax utanför straffområdets hörn. Ludvig Andersson slog en perfekt, helt otagbar, boll i annars utmärkte ÅIF-målvakten Jonathan Erlandssons bortre kryss. Andersson slog en liknande i slutet av halvleken, men den gången genomskådade Erlandsson placeringen och gjorde en jätteräddning.

Kanonskott

Efter en spelmässigt jämn inledning tog Åsebro över allt mer, dock utan att skapa så många skarpa lägen. Det vassaste kom i 26:e minuten då Elias Olsson fick på ett kanonskott som Grohedsmålvakten tippade till hörna.

I andra halvlek dominerade hemmalaget matchen kraftigt. I motvinden skapade laget många halvchanser, men det blev sällan riktigt farligt. Det bästa läget kom i 57:e minuten när efterspelet till en Åsebrohörna ställde till med kaos i Grohedsförsvaret. Det följdes av flera halvchanser, men ingen som spräckte bortalagets nolla.

Även på övertid kom en chans i samband med en frispark i bra läge. Även där följdes det av flera möjligheter och en hörna, men resultatet stod fast.

Åsebro gjorde en fin laginsats mot ett av seriens tippade topplag. Förutom redan nämnde Erlandsson, som även gjorde ett antal fina utspel, övertygade många spelare. Längst bak agerade mittbacken Andreas Jansson försvarsgeneral. Högerbacken Marcus Melby visade upp ett modernt backspel, med fina löpningar upp längs kanten. Elias Olsson gjorde fina insatser på det centrala mittfältet.

Bästa spelare

Hade det delats ut pris till bästa spelare hade det nog gått till Oskar Flodin. Med fin teknik, en enorm snabbhet och ork som räckte hela matchen var han en ständig oroskälla för Grohed.

– Vi gör en väldigt bra prestation och vi var värda minst en poäng, summerar tränaren Martin Scherdin. Vi höll oss till den uppgjorda matchplanen och den fungerade bra. Men vi skapade inte de riktigt vassa lägena.

Drygt 60 åskådare fick se en ÅIF-insats som bådar gott inför fortsättningen. Härnäst är det bortamatch mot Eds FF.