Nästan tvåsiffrigt för Brålanda

Brålanda IF hängde på tätstriden i division 4 när man på hemmaplan slog mittenlaget Groheds IF med hela 9-0, efter en kraftig urladdning i andra halvlek.

ANNONS
|

Kvällen före midsommarafton kanske inte är en optimal tidpunkt för en fotbollsmatch om man vill locka storpublik. Får man dessutom konkurrens av England-Danmark i EM på TV borgar det för en relativt gles åskådarskara. Så även om bilarna på väg norrut på 45:an rullade i en strid ström så var det mycket få som svängde in till Sörbyvallen.

Brålanda hade ett visst spelmässigt övertag i första halvlek. Det var också BIF som skapade merparten av chanserna. Grohed kom i flera kontrastötar, men fick inte till någon riktigt spetsig möjlighet. Brålandamålvakten Edvin Hedlund sattes aldrig på några svårare prov.

Det första BIF-målet kom i 15:e minuten. Oscar Larsson slog ett inlägg från vänsterkanten som passerade rakt igenom straffområdet. Vid bortre stolpen dök Hamza Hammaoui upp och gjorde mål. Hammaoui var under hela matchen ett orosmoln för Grohed, med ständiga snabba ruscher på högerkanten.

20 minuter senare kom 2-0. Även denna gång var det på ett inlägg. Hampus Hansen spelade in bollen från höger och Arber Nikqi kunde från nära håll göra mål på volley.

Proppen ur i andra

Grohed gick ut starkt i början på andra halvlek. Viljan att komma i kapp lyste om laget. Men när man satsar hårt framåt finns också risk att man öppnar sig bakåt, vilket skedde här.

På mindre än tio minuter punkterade Brålanda matchen. I 51:a minuten kom 3-0. Hammaoui gjorde en av sina snabba löpningar, fick bollen och spelade in den till Hampus Hansen, som vidarebefordrade till Adam Berg. Från straffområdslinjen placerade Berg bollen vid målvaktens högra stolprot.

Sju minuter senare gjorde Nikqi sitt andra mål efter en snabb kontrastöt från BIF. Det tog sedan bara två minuter innan BIFs nästa kontring ledde till att Hampus Hansen frispelades och säkert kunde sätta 5-0.

Och detta var bara början. Innan halvleken hade Brålanda gjorde fyra mål till.

6-0 kom på en hörna, med två av avbytarna inblandade. Mustafa Alkhafaji slog en väl avpassad boll som vänsterbacken Viggo Berner Randelin kunde nicka in.

7-0 i 69:e minuten var Nikqis tredje mål för kvällen. Han fick bollen strax utanför straffområdeslinjen, fintade bort två försvarare och gjorde mål.

I 73:e minuten kom Groheds enda vassa chans. Ett hårt distansskott om tvingade Hedlund att slänga sig och mota bollen till hörna.

Brålanda gjorde en härlig laginsats

Nikqis fjärde mål innebar 8-0 och kom i 76:e minuten, framspelad av Hammaoui. I 84:e avslutades målskyttet för kvällen. Denna var Nikqi framspelare, medan Filip Nilsson blev målskytt.

I förhållande till spelet var kanske 9-0 lite i överkant, men Brålanda gjorde en härlig laginsats. Framför allt var laget ruggigt effektivt. Många av avslutningarna var kliniskt precisa. Dessutom visade man upp en bred trupp. Alla de 16 spelare som var ombytta var också med och spelade.

Trots allt en eloge till Grohed. De gav aldrig upp, och in till sista minuten kämpade de för att få till åtminstone en reducering. Men den här kvällen var Brålanda minst ett nummer för stora.