Klar seger för Frändefors – vann med 7-1 mot Ärtemark

Det blev en klar seger för Frändefors vann på bortaplan mot Ärtemark i division 5 Dalsland herr i fotboll.

ANNONS
|
Ärtemarks IF förlorade mot Frändefors IF herr

Frändefors vann med klara 7-1 (1-1).

– Trögstartade i första halvlek för andra matchen i rad och hamnar i underläge tidigt. Jobbar oss in mer i matchen och går till halvtid med 1-1. I andra halvlek orkar inte riktigt Ärtemark och vi äger spelet. Vi får utdelning på våra chanser och har även bud på mer, tyckte Frändefors spelande tränare Victor Mattsson, efter matchen.

Ärtemark började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Mattias Ryttman till.

Frändefors kvitterade till 1-1 i 23:e minuten, när Thewarit Mormeesuk slog till. Direkt efter pausen nätade Thewarit Mormeesuk på nytt och gav Frändefors ledningen.

I 49:e minuten nätade Wilmer Kumlin, och gjorde 1-3.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Wilmer Kumlin ännu en gång och ökade ledningen för Frändefors.

I 72:a minuten ökade Wilmer Kumlin ledningen ytterligare. Kumlin fullbordade därmed sitt hattrick.

Med sex minuter kvar att spela ökade Frändefors ledningen genom Dag Jörneberg.

1-7-målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Dag Jörneberg återigen slog till och gjorde mål. 1-7-målet blev matchens sista.

Wilmer Kumlin gjorde tre mål för Frändefors.

Ärtemark har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Frändefors har nio poäng.

Nästa motstånd för Frändefors är Bäckefors. Lagen möts onsdag 12 juni 19.00 på Frendevi IP.