Kroppefjäll imponerade – trots förlust

Kroppefjälls IF:s damer hade en tuff uppgift vid höstpremiären hemma mot Svarteborgs FK. Trots en tapper insats blev det förlust med 0-2, efter 0-1 i halvtid.

ANNONS
|

Förutsättningarna talade tydligt emot KIF. Före matchen låg hemmalaget sexa av åtta lag i serien, medan SFK befann sig på andra plats. Lägg därtill att de senare vann det inbördes mötet i slutet av april med hela 10-1.

Men fotbollen är inte alltid logisk, och det här blev en helt annan match än vårmötet. Kroppefjäll gick in med en härlig inställning och hade ett litet spelövertag den första kvarten. Däremot lyckades varken de eller bortalaget skapa någon riktig chans i inledningen.

Därför kom det som en blixt från klar himmel när Johanna Kihlstrand i 15:e minuten gjorde 0-1. Hon sköt en höjdboll från en bit utanför straffområdet. KIF-målvakten Astrid Davidsson hade fingrarna på bollen, men lyckades inte tippa den över ribban. Man tycker dock att hemmalaget borde varit förvarnade. I vårmötet hade Kihlstrand gjorde hela fem mål.

Hade kunnat bli fler mål

Efter målet tog Svarteborg över mer av spelet. Framför allt hade de ett betydligt mer distinkt passningsspel. Hade det inte varit för KIF:s utmärkta backlinje, under ledning av mittbackarna Ylva Tallberg och Emma Karlsson, hade det kunnat bli mer.

KIF kom tillbaka strax före pausen och skapade två halvchanser. Efter ett bra anfall på högerkanten fick Lisa Jansson i väg lagets första skott på mål. På övertid kom Tilde Oksjö Söderqvist fri, men valde att skjuta från alltför långt håll. Båda försöken plockades lätt ner av Svarteborgsmålvakten.

Andra halvlek blev till en början en repris av den första. KIF gick på offensiven, dock utan att skapa några vassa farligheter. Efterhand gled initiativet över till bortalaget.

I 67:e minuten kom Kroppefjälls bästa chans under hela matchen. Kosovare Sadiki slog på en riktig höjdboll från cirka 25 meter. De flesta ansåg den troligen helt ofarlig. Men bollen föll kraftigt och träffade ribban, men i en vinkel så den studsade ut på planen.

Däremot skapade Svarteborg flera fina chanser. Davidsson fick jobba hårt för att gå ut och bryta attackerna. När hon i 65:e minuten var överspelad fick i stället Emma Karlsson rensa på mållinjen.

Varning och straffspark

I slutminuterna kom avgörandet. En bortaspelare var på väg igenom och Davidsson slängde sig framför fötterna på henne och ansåg att hon motade bort bollen. Domaren var av en annan mening och blåste straff och varnade målvakten. Johanna Kihstrand förvaltade straffen väl med en hård boll tätt intill Davidssons högra stolpe. Att Astrid gick åt rätt håll hjälpte föga.

Totalt sett får dock Kroppefjäll vara nöjda med resultatet. Det var ett klart fall framåt jämfört med förra mötet mot Svarteborg. Härnäst möter man Bengtsfors U-lag på hemmaplan, en match som på pappret ser betydligt lättare ut.