Firma Öhrling/Lundgren ordnade ny MIF-seger

När matchuret hade passerat 80 minuter stod det alltjämt 0-0 på Rådavallens resultattavla.
Men då slog firma Öhrling/Lundgren till.
Viktor passade – Jonatan målade. Och Melleruds sjunde raka seger i division 4 Bohuslän var ett faktum.

ANNONS
|

– Det här var det bästa motståndet hittills, konstaterade mittfältsstrategen Viktor Öhrling efter fredagskvällens fight mot IFK Uddevalla som alltså slutade med MIF-seger 1-0.

Melleruds IF går fram som ångvält i division 4-fotbollen, men mot Kamraterna från Uddevalla fick manskapet bekänna färg.

De vitblå gjorde sina tappra försök i den första halvleken men mer än ett friläge för Muhammad Nour – målvakten fotparerade – och en farlig styrning signerad Albin Broberg var allt som skapades fram till den för gästerna så ödesdigra sekvensen.

Matchen såg ut att sluta mållös

Målvakten Mohammed Drammeh tog bollen utanför straffområdet och i frustration över det misstaget skickade han iväg bollen till andra sidan samhället.

Gult plus gult blev rött och IFK blev av med sin sista utpost.

På den efterföljande frisparken prickade Rasmus Hedlund ribban.

Inget mål där och det såg länge ut som att matchen skulle sluta mållös.

Albin Emanuelsson hade dock ett bra skott sedan han blivit framklackad (!) av Gustav Larsson och IFK noterades för en farlig chans för Donat Gashi, men nämnde Larsson täckte skottet i sista stund.

Men målnollan för MIF skulle till slut raderas ut.

Perfekt slagen passning

I matchens 82:a minut hittade Viktor Öhrling med en perfekt slagen crosspassning fram till uppdykande Jonatan Lundgren som inte gjorde något misstag.

– Vi hade ögonkontakt Viktor och jag och jag kom perfekt i löpningen. Det var ju bara att sätta foten till, sa 26-årige Jonatan som ju har sin tre år äldre bror Joel i laget.

Vad tänkte du när bollen gick i nät?

– Det var ju en jätteskön känsla förstås. De bjöd bra motstånd med en man mindre och segern satt långt inne. Men jag tycker att vi gjorde ett bra jobb under hela matchen och fick utdelning till slut.

Passningsleverantören Viktor Öhrling myste belåtet efteråt.

– Sju raka segrar – det känns bra. Det här var det bästa motståndet hittills, men vi är starka hemma, konstaterade han.

Det som föregick segermålet såg nästan intränat ut. Var det så?

– Faktum är att vi har tränat på spel med en man mer för att lättare kunna rulla upp motståndarna. Det gick ju vägen den här gången.

Matchen som helhet går inte till historien som den mest välspelade och sevärda. Domarna hamnade tidigt i fokus och förutom IFK-målvaktens utvisning åkte också Donat Gashi på ett rött kort efter två gula. Uddevalla tilldelades därtill tre gula kort.

MIF:s enda fick Anton Flodin.

Mellerud toppar serien överlägset och har full poängpott efter sju omgångar. Målskillnaden är mycket imponerande – 18-2!