Derbykänsla när MIF tog sin sextonde raka

Melleruds IF slog vakt om sin 14-poängsledning i division 4 när man på söndagen vann bortamatchen mot Brålanda IF med 4-1. Det var dock en seger som satt långt inne.

ANNONS
|

På ett blåsigt Sörbyvallen hade hela 250 åskådare infunnit sig för att se BIF ta emot de suveräna serieledarna MIF. Och som väntat var det ett stort Mellerudsinslag på läktaren.

På planen var det klar derbykänsla. Det var full fart från början och tuffa tag i närkamperna. Förutom de fem målen bjöds publiken också på hela fyra ribbträffar och flera frilägen.

Fick snabbt tänka om

Om Mellerud hade väntat sig en enkel seger fick de snabbt tänka om. Redan i matchinledningen hade Brålanda två chanser, båda signerade Filip Nilsson. Det första var ett hårt inlägg från vänster som MIF-målvakten Andreas Grimheden lyckades knipa innan någon hemmaspelare kom åt det. Minuten senare var Nilsson fri, passerade Grimheden, men hans skott rensades på mållinjen av Anton Flodin.

MIF kontrade fyra minuter senare när Gustav Larsson slet sig loss och sköt i ribban. Returen nickades till hörna av BIF-försvaret.

Men spelet jämnade ut sig och i 32:a minuten kom 0-1. MIF:s mittback Marcus Rydberg slog bollen till en centralt placerad Albin Broberg, som vidarebefordrade ut till Larsson på högerkanten. Den här gången blev det nätet i stället för ribban.

BIF stack igenom ytterligare gång, men Nilssons friläge parerades med en fin fotparad av Grimheden.

I slutminuten av första halvlek var det omvända roller i MIF. Larsson fick bollen på högerkanten och slog in ett lågt inlägg som en halv liggande Broberg mötte på volley från nära håll. 0-2 och pausvila.

Kraftig BIF-dominans

I andra halvlek hade Brålanda vinden i ryggen och satsade allt för att komma i kapp. Under de första 20 minuterna fick MIF ständigt jaga och slå undan.

Redan efter tre minuter kom Nilsson fri igen och kunde behärskat slå bollen vid sidan om en utrusande Grimheden. 1-2.

Trycket fortsatte. Mellerud stack emellan med en kontring som Brålandamålvakten Edvin Hedlund fint parerade. Men sedan var det bara BIF igen.

En hörna från Hampus Hansen skruvade sig nästan i mål, men slog istället i ribbans översida. Minuten efter var Nilsson igenom, men lobbade i ribban. Chansparaden avslutades med att Hamza Hammanaoui var igenom jagad av Albin Emanuelsson. Återigen fick Grimheden visa sig på styva linan.

Mitt i pressen kontrade MIF. Larsson kom in i straffområdet och fälldes. På den efterföljande straffen gjorde Broberg 1-3. Därefter jämnade spelet ut sig och båda lagen hade flera målchanser.

Matchen punkterades i slutminuten. Karl Svensson slog ett inlägg från höger som nådde Jonatan Lundgren till vänster i straffområdet. Han vidarebefordrade till Broberg som nickade i mål. 1-4.

Lagmaskin

Brålanda gjorde en stark insats, och i mitt tycke var Filip Nilsson bäst på plan. Blixtsnabb och med god placeringsförmåga var han ett ständigt hot för bortalaget.

Men idag räckte inte goda kämpatakter mot seriesuveränerna. MIF är en lagmaskin, utan några riktigt svara punkter. Alla lagdelar håller högklass, passningsspelet fungerar och idag tog man dessutom vara på chanserna.

Att Marcus Svensson dessutom lät alla 16 i matchtruppen spela var också imponerande.

Härnäst har Mellerud ytterligare ett derby. Denna gång gästar Åsebro IF Rådavallen. Brålanda åker för att möte Ödsmåls IK på bortaplan. Båda matcherna spelas på söndag.