Albin Broberg (3) och Viktor Öhrling (1) gjorde målen när Mellerud besegrade Brålanda med 4-2 och blev klart för final i Dalslands DM.
Albin Broberg (3) och Viktor Öhrling (1) gjorde målen när Mellerud besegrade Brålanda med 4-2 och blev klart för final i Dalslands DM. Bild: Melleruds IF

Albin är glödhet – tremålsskytt i stora rivalmötet

Han gjorde en säsong i Ettan med Vänersborgs IF, och två i tvåan med Vänersborgs FK.
Nu är Albin Broberg på väg att skjuta Melleruds IF till division 3 igen, på vägen dit har han tagit MIF till final i Dalslands DM.
– Idag stod jag på rätt ställe, kommenterade Albin, efter att ha gjort tre mål när MIF vann semifinalen mot rivalen Brålanda med 4-2.

ANNONS

Mellerud går som tåget den här säsongen i både serien och Dalslands DM, sviten av tävlingsmatcher utan förlust är nu uppe i 15.

I division 4 Bohuslän-Dal toppar MIF på maximala 30 poäng när serien nästan kommit halvvägs, och där fjolårets division 3-gäng Brålanda är ett av lagen som jagar.

– De kommer uppifrån, och vi är förhoppningsvis på väg dit, säger Albin Broberg.

Och han är själv den kanske enskilt främsta anledningen till att MIF dragit på sig ledartröjan, tio mål gör att han toppar seriens skytteliga.

Senast blev det två nya fullträffar mot Högsäter och där en var riktigt spektakulär, Albin var bara ett par meter över mittlinjen på Genevi när han skickade bollen i en båge över målvakten och i mål.

– Det är kanske ett tecken på bra självförtroende.

Som knappast är mindre nu, efter att han svarat för tre mål i segermatchen mot Brålanda, det fjärde MIF-målet inprickat av Viktor Öhrling.

– Matchen var kanske inte så mycket att att se på, men som alltid är det speciellt att möta Brålanda.

Efter matchen kunde han kvittera ut beröm hos tränaren Markus Svensson:

– Albin är fantastiskt duktig, när matcherna står och väger är det han som går fram och avgör.

MIF-tränaren tog också tillfället i akt att rotera i laguppställningen, Rasmus Hedlund var till exempel den ende som var kvar i backlinjen jämfört med segermatchen mot Högsäter.

– Det är bra att vi kunde göra så, vi har nästa match redan på söndag (Ellenö hemma).

Vem som blir Melleruds finalmotståndare i Dalslands DM får vi vänta på, semifinalen och derbyt mellan Viken och IFK Åmål spelas inte förrän den 3 juli.

– Men det blir troligtvis Viken, säger Albin Broberg.

Noterbart i övrigt från Sörbyvallen:

Matchen avslutades med spel 11 mot 11 trots att Brålanda fick två man utvisade.

Förklaringen?

Mustafa Alkhafaji och Arber Nikqi satt båda på avbytarbänken när de fick sina röda kort.

Västergötlands DM har inte kommit lika långt, men där är Vänersborgs FK, en av Albin Brobergs tidigare klubbar, nu framme i kvartsfinal.

Detta efter vinst borta mot Sandared med 3-0, två mål av Marcus Bengtsson och ett tredje av Max Malila-Hooper.