Problem med kortbetalning i matbutiker

Under måndagen var det problem med kortbetalningar i matbutiker på många håll i landet. Bland annat har Axfoodbutiker i Bohuslän, Trollhättan, Vänersborg samt Mellerud drabbats.
– Tekniskt problem hos vår betaltjänstleverantör, uppger Axfoods presschef Magnus Törnblom.

ANNONS
|

På Willys i centrala Uddevalla uppges det sedan lunchtid enbart gå att betala med kontanter. Detta på grund av problem med kortbetalningar i kassor. Även Willys i Strömstad, Willys i Vänersborg samt Hemköp i Mellerud ska ha en liknande situation under måndagen. Samtliga ingår i Axfood-koncernen.

”På grund av tekniskt problem hos vår betaltjänstleverantör, går det just nu inte att genomföra blipp- och kontaktlösa betalningar i ett stort antal av våra butiker i landet. Det ska dock fungera att betala med betalkort med chip och med kontanter”, uppger Magnus Törnblom, presschef på Axfood i ett mejl till tidningen.

”Beklagar besvär det här kan innebära”

Expressen uppgav under måndagseftermiddagen att det inte ska röra sig om någon attack. Axfood menar i sin tur att arbetar vidare med problemet.

”Vi jobbar tillsammans med vår betaltjänstleverantör för att kontaktlösa betalningar ska fungera så snart som möjligt, och beklagar de besvär det här kan innebära”, skriver presschefen Magnus Törnblom vidare.

Även under slutet av förra veckan hade flera av Axfoods butiker problem med sina kortterminaler.