En man i 60-årsåldern greps under onsdagen misstänkt för mordförsök på en kvinna i Fyrbodal. Polisen är förtegen om händelsen.
En man i 60-årsåldern greps under onsdagen misstänkt för mordförsök på en kvinna i Fyrbodal. Polisen är förtegen om händelsen. Bild: Johan Nilsson/TT

Man gripen för mordförsök på kvinna – brottades ner av ambulanspersonal

Under onsdagen misshandlades en kvinna svårt i en kommun i Fyrbodal. En man i 60-årsåldern misstänks för mordförsök och har gripits, efter att han brottats ner av ambulanspersonal. Under torsdagen har mannen anhållits.

ANNONS
|

Någon gång under dagen på onsdagen larmades ambulans och polis till en adress i Fyrbodal, där en man ska ha misshandlat en kvinna med någon form av tillhygge. Kvinnan hade själv lyckats ta sig från bostaden där händelsen inträffade och kunde få hjälp att ringa 112.

När ambulans kom fram var den misstänkte gärningsmannen, en man i 60-årsåldern kvar på plats. Han var då hotfull och agiterad.

– Ambulanspersonalen brottar ner mannen och håller fast honom i väntan på polis, säger Jens Andersson, presstalesperson på polisen.

Inga livshotande skador

Några minuter senare kom en polispatrull till platsen och mannen kunde gripas. Han är nu misstänkt för försök till mord, alternativt dråp, olaga hot och våld mot tjänsteman.

Kvinnan kördes till sjukhus med ambulans. Hon var då vaken och talbar enligt polisen, och ska inte ha haft några livshotande skador. I övrigt är det oklart vilka skador kvinnan ådrog sig.

Polisen var under onsdagskvällen förtegen om händelsen.

– Vi har våra riktlinjer. Jag kan inte precisera tidpunkt eller kommun eller vilken relation mannen och kvinna har, säger Jens Andersson på polisen.

Under torsdagsmorgonen meddelar polisen att mannen som greps nu är anhållen.

– Han har anhållits nu, misstänkt för samma brott som tidigare. Brottsrubriceringen som gäller är försök till mord, alternativt dråp, olaga hot och våld mot tjänsteman, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.