Värsta ovädret undgick Mellerud – nu väntas lättare regnväder

SMHI utfärdade en gul vädervarning för kraftigt skyfall, och nog regnade det kraftigt under vissa delar av dagen. Men totalt sett verkar Mellerud, med omnejd, klarat sig undan det värsta av regnet.

ANNONS
|

– Vi har varit väldigt, väldigt, förskonade från att behöva rycka ut på grejer relaterade till ovädret, berättar Tero Paakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten Fyrbodal.

Han jämför med kollegorna i bland annat Jönköping, som haft mycket att stå i. Istället har händelser kopplat till regnet varit ett fåtal.

Exakt hur mycket regn som har fallit under dagen i Mellerud med omnejd är svårt att säga. Men enligt Anders Wettergren på SMHI kan det ha rört sig om åtminstone mellan 15-30 mm. Detta kan dock jämföras med just Jönköping, som haft uppemot 70 mm.

Gula varningen över – men inte regnet

Det verkar därmed som att det värsta av ovädret aldrig riktigt slog sig fast i vårt område. Redan vid 21-tiden lyste solen, ett tecken på att vädret definitivt dragit sig vidare in i landet. Den som tänkt plocka fram badkläderna och solkrämen får dock tänka om.

– Ett nytt regnväder rör sig in mot området, och även ett nytt lågtryck. Men det kommer nog inte vara någon större fart på det regn som faller, berättar Anders Wettergren, meteorolog på SMHI.

Regnet ser i nuläget ut att komma någon gång på eftermiddagen. Däremot kan det bli uppehåll under fredagen. Till helgen väntas, föga oväntat, mer regn. Temperaturen förväntas ligga på runt 20 grader under resten av veckan, och vid uppehåll kan det stiga en bit över det.