Värme och gemenskap när våren hälsades välkommen

Valborgsfirandet i Kroppefjällsparken, Dals Rostock, har blivit en populär tradition med flera hundra besökare. Många uttryckte glädje över att värmen äntligen kommit, det märktes också på alla barn som sprang runt och skrattade och lekte i den härliga försommarkvällen.

ANNONS
|

Massor av bilar stod parkerade längs vägen upp till Kroppefjällsparken och förväntansfulla åskådare vandrade längs vägen. Väl inne på området möttes alla av allehanda aktiviteter. Många gick tipspromenaden, andra tog lotter eller chansade att vinna fina priser vid chokladhjulet.

Överallt stod det människor i livliga samtal, det är härligt att komma ut och träffa gamla eller nya vänner. Barnen sprang runt och skrattade i lekens virvlar och ganska många hundar hade fått följa med till valborgsfirandet.

Fira in våren tillsammans

– Det är fantastiskt roligt att så många kommer hit och människorna är glada. Det är så roligt att fira in våren tillsammans, säger Eva Petrén, Kraften Dals Rostock.

Vid chokladhjulet är kön lång mest hela tiden, hjulet sköttes av Olle Gullin, Bertil Larsson och kommunens näringslivsutvecklare Linnea Lindstedt – som senare höll vårtalet från scenen. Lika lång var kön till fika och korv med bröd.

Inledde gjorde Melleruds Kulturskolas blåsorkester, under ledning av Cici Albinsson. Därefter var det dags för Gun-Britt Gustafssons barnkör G-B:s Sångfåglar. de framförde bland annat ”Vi går över daggstänkta berg” och ”Nu grönskar det”. Allt mycket vackert och stämningsfullt.

– Tänk så duktiga de är de här små, de är helt fantastiska. Det är så roligt att följa dem, de är ju framtiden, konstaterar Gunnel Frölin.

105-årig manskör

Carro Anderberg bjöd på vacker sång och gitarrspel, sedan äntrade den 105 år gamla Rostocks Manskör scenen. Anders Fredriksson är deras körledare och dirigent sedan 2010.

– Under de 105 åren kören funnits har den bara haft fyra dirigenter. Anders Eriksson först, sedan hans bror Erik Eriksson som var det fram till 1968 när jag tog över. Jag var dirigent i 42 år fram till när Anders Fredriksson tog över, berättar Lennart Magnusson, numera en av kördeltagarna.

Manskören sjöng in våren med sina mäktiga stämmor, precis som det ska vara en Valborgsmässoafton. Den traditionella brasan tändes och brann sedan ute på sin flotte i tjärnet när mörkret lade sig över området.

Valborgsfirandet arrangerades av Kroppefjälls hembygdsförening, Kroppefjälls IF och Kraften Dals Rostock med stöd av Melleruds kommun.