Polisinsats på Dahlbergs slakteri

Under onsdagsförmiddagen var bland annat polisen på plats på Dahlbergs slakteri i Brålanda. Det är andra gången i år som slakteriet kontrollerats och Dahlbergs slakteri ser kritiskt på insatsen.
– Vi kommer att föra ett klagomål kring det här sättet att agera, säger Frederick Larsson, vd på Dahlbergs slakteri.

ANNONS
LocationBrålanda|
|

Det var under onsdagsförmiddagen som flera polisbilar syntes till vid Dahlbergs slakteri i Brålanda. Inledningsvis var polisen förtegen om vad insatsen gällde, men sa att det inte gällde ett pågående brott och att det inte var någon fara för allmänheten.

Lite senare under eftermiddagen stod det klart att insatsen rörde sig om en kontroll av arbetsplatsen.

– Det vi har gjort är en myndighetsgemensam arbetsplatsinspektion. Det var vi och bland annat Arbetsmiljöverket och några andra myndigheter. Inga anmärkningar gjordes från vårt håll. Däremot hade Arbetsmiljöverket några synpunkter som de kommer att överlämna i ett inspektionsmeddelande, säger Jens Börretzen, lokalpolisområdeschef för östra Fyrbodal.

Vd:n på Dahlbergs slakteri, Frederick Larsson, är förvånad över besöket.

– Vi hade ett besök för cirka sex månader sedan också, så vi ställer oss lite frågande till att de är här igen, säger han.

Vad tror du det beror på? Finns det någon anledning?

– Det är väl för att de fått ett ökat anstånd att göra sådana här besök. Man undrar ju om det är just att de riktat in sig på vår bransch överlag. Vi kommer att föra ett klagomål kring det här sättet att agera. För personalen är det inte särskilt trevligt och dessutom att det skett med täta mellanrum, säger Frederick Larsson.

I en tidigare version av denna artikel stod det att Dahlbergs slakteri fått sanktionsavgifter från Arbetsmiljöverket. Detta stämmer inte.

LÄS MER:Slaktdjur var förorenade med bajs – Dahlbergs riskerar böter