Efter ett par dagar i stabsläge har NU-sjukvården tagit beslutet att gå tillbaka till normalläge.
Efter ett par dagar i stabsläge har NU-sjukvården tagit beslutet att gå tillbaka till normalläge. Bild: STEFAN BENNHAGE

NU-sjukvården återgår till normalläge

Efter ett par dagar i stabsläge har NU-sjukvården tagit beslutet att gå tillbaka till normalläge. Folk uppmanas fortsatt att söka vård på rätt ställe, för att minska på trycket.

ANNONS
|

Sjukvården beskriver det hela som ett ”intensivt och framgångsrikt arbete”, som nu ser till att läget på sjukhuset förbättrats.

– Många goda insatser har gjorts för att förbättra situationen på sjukhuset, med samarbete över verksamhetsgränserna. Vi ser också att våra patienter tagit till sig råden att söka vård på rätt ställe, vilket är tacksamt, säger Björn Järbur, sjukhusdirektör NU-sjukvården i ett pressmeddelande.

Han poängterar dock att läget ännu är ansträngt på många håll. Därför är det viktigt att fortsatt arbeta för att hålla balansen i verksamheten, enligt sjukhusdirektören.

Kraftig minskning av patienter

Sedan tisdagen, när sjukvården gick upp i stabsläget, har beläggningsgraden på sjukhuset minskat 122 procent till 101 procent.

– Sök vård på rätt ställe så får du bättre och snabbare hjälp, och du bidrar samtidigt till att minska belastningen på hälso- och sjukvården, säger Björn Järbur i pressmeddelandet.

Folk som är osäkra på vart de ska vända sig rekommenderas att besöka 1177.se eller ringa 1177.