Gänget på Melleruds Nyheter.
Gänget på Melleruds Nyheter. Bild: Monica Zetterberg

Melleruds Nyheter växlar upp - i april händer något historiskt

Du som läsare av Melleruds Nyheter hajar säkert till idag. Tidningen har nämligen fått en helt nytt utseende! Vilket kommer att hjälpa till att lyfta innehållet. Men det är inte bara därför som du som läsare (precis som jag) har all anledning att vara förväntansfull. Det som kommer att hända på tidningen den här våren är nämligen historiskt.

ANNONS
|

Jag har under mina första dagar som chefredaktör redan hunnit träffat många av er läsare och andra som bor och verkar i och runt Mellerud. Bilden jag hade och som jag verkligen fått bekräftad för mig är hur omtyckt den här tidningen är.

Det är faktiskt inte helt vanligt att en tidning är så pass gillad av sina läsare. Ett av många kvitton på det är alla glada kommentarer vi fick på Facebook när vi firade att vi nominerats i kategorin Årets förstasida, där vinnaren avslöjas på branschdagen för gratistidningarna den 26 april.

Läsaren: ”Bästa posten på hela veckan”

”Det är ni verkligen värda, tycker så bra om Melleruds Nyheter” skrev en läsare och en annan skrev ”Jag bor inte i Mellerud längre men läser e-tidningen och den är kanonbra”. En tredje uttryckte ”bästa posten på hela veckan man får i brevlådan”.

Detta gör både mig och mina kollegor som jobbar på Melleruds Nyheter så oerhört glada, reportrar såväl som säljare och annonsproducenter! Vi är ett litet men mycket kompetent gäng som varje arbetsdag sitter och jobbar i det pepparkaksliknande huset på Storgatan 20 mitt i Mellerud.

Historisk satsning i Mellerud

Den nya layouten ska ge ännu mer plats för journalistiken. För det är på den fronten vi nu kommer att satsa ordentligt. Under kommande veckor kommer du att se allt mer innehåll, fortfarande hundra procent lokalt, men med ännu fler människor, ännu närmare de mest relevanta frågorna i vardagen och så klart med ännu fler lokala nyheter.

Vi ska vara en tidning om människor; för människor. Och så klart även guida kring vad som händer i området såväl som kritiskt granska makthavare i samhället. Riktig journalistik som gör skillnad, helt enkelt. Som underhåller, berör och berättar.

Detta kommer att bli möjligt bland annat tack vare att faktiskt vi dubblar redaktionen. Från två journalister i februari, till fyra stycken i april (mig och en kommande reporter inräknad).

För då, i mitten av april, kommer vi att lansera Melleruds första, riktiga nyhetssajt. Dygnet runt, varje dag kommer den att finnas. För första gången någonsin alltså.

Den resan vill jag och gänget på Melleruds Nyheter göra tillsammans med er!