Teatergruppen Järboblick ger fem föreställningar på Dalbergså camping.
Bild: Ingmar Strannevik

Teatergrupp gör comeback – på ny spelplats

Söndag 23 juni är det premiär för ”Nu & Då På Dalbergså” med teatergruppen Järboblick. Det utlovas en helkväll med sketcher, sång och musik på Dalbergså camping.

ANNONS
|

Teaterföreningen Järboblick blickar över Kroppefjäll från västra sidan till den östra vid Vänerns strand. Förra årets spelplats Vinnsäter var uppbokat med annat arrangemang på gruppens planerade speldatum.

I höstas började teatergruppen Järboblick planera för att återigen sätta upp sommarspelet ”Vad ska folk säga?” som blev en succé med fulla läktare och lovord från publiken.

– Folk hörde av sig och ville boka biljetter till sommaren 2024. Men planen gick i stöpet då scenen i Vinnsäter hann att bli uppbokad av annat arrangemang de tänkta speldagarna, säger Carita Jonsson från teatergruppen.

Gruppen Järboblick bestämde sig för att ta ett sabbatsår sommaren 2024 då tiden var knapp för att hitta alternativ spelplats.

Samarbete med Elmas

Några medlemmar i gruppen var dock spelsugna och kollade runt på alternativa spelplatser. Då fick de kontakt med Anders och Marie på Elmas i Dalbergså som var med på ett samarrangemang. Järboblick står för underhållningen och Elmas för mat och dryck.

”Nu & Då På Dalbergså”, som arrangemanget kallas, kommer att bestå av musik, sång och sketcher i två akter. Innehållet kommer att vara sånger och sketcher med historier från trakten.

Premiär är den 23 juni, totalt kommer gruppen spela fem föreställningar i slutet av juni.