Bengt-Inge Johansson och Mikael Karlsson från arrangerande Dals MK lovar spännande rallytävling den 28 september,
Bengt-Inge Johansson och Mikael Karlsson från arrangerande Dals MK lovar spännande rallytävling den 28 september, Bild: Tommy Löfgren

Sprintrally i Mellerud – hoppas på folkfest på Storgatan

Den 28 september riktar rallysporten sina ögon mot Mellerud. Start och mål sker på Storgatan – och arrangörerna hoppas bjuda på en liten folkfest.

ANNONS

Dals MK fått äran att arrangera finalen på Svenska Sprintrally-cupen. Den går under namnet Sprinttjuren. Dessutom körs en deltävling i nya Fyrklövern Sprintcup.

Sprinttjuren är den sista av åtta deltävlingar i Svenska Sprint Rally Cupen som körs under barmarkssäsongen.

Start och mål sker i Mellerud. Mitt emot Medborgarkontoret på Storgatan bygger Dals MK upp en start- och målramp. Här kommer en speaker att finnas på plats och presentera förarna innan start och intervjua dem efter genomförd tävling.

Över åkrar

Tävlingssträckan körs två gånger. Den är cirka 5,7 kilometer och är belägen strax söder om Mellerud. Enligt arrangören är det en snabb, krokig, frän, öppen, lurig sträcka som går över åkrar.

Det gör att det finns goda möjligheter att se bilarna under en längre del av sträckan. För publiken finns det tillfartsvägar både från 45:an och en lokal väg. Flera idrottsklubbar har hand om publikparkeringarna.

Vilken tävlingssträcka det handlar om blir inte offentligt förrän närmare start för att ge alla tävlanden samma grundförutsättningar. Hittills är det strax söder om Melleruds tätort som gäller.

– Vi är väldigt tacksamma för de markägare som upplåter sin mark för tävlingen. Utan dem skulle det inte bli något rally. Vi har också fint stöd av våra sponsorer. Det är mycket värdefullt, säger Bengt-Inge Johansson, Dals MK.

Prisutdelning för Sprinttjuren och andra festligheter kommer att ordnas på Dinners under kvällen.

Fyra lokala klubbar

Samtidigt arrangeras Fyrklövern Sprintcup. Det är en rallycup som de fyra klubbarna Dals MK, Bengtsfors MC, Åmåls MC och Säffle MC. Det här blir den andra deltävlingen. Premiären gick i Åmål den 31 augusti.

Hittills har drygt ett 60-tal ekipage anmält sig till tävlingarna. Maxtak är 80 och vanligtvis brukar det ramla in en hel del anmälningar närmare startdagen.

Från Dals MK blir det 15 startande i flera klasser. Bland de 15 startande är det två föråkare som kör banan för att kolla upp att allt stämmer för de tävlande.

Topp tre

Nämnas kan att bland de lokala förarna så leder Johan Magnusson standardklassen med Albin Karlsson som tvåa och Ivar Andersson på tredje plats.

Att det blir rally i Mellerud kommer att synas. Arrangörerna hoppas kunna bjuda på en liten folkfest. Vill man till exempel kolla på hur en rallybil är utrustad ska man besöka uppställningsplatsen vid Ymers gata.