Den sista augusti är det vernissage för höstens tre nya utställningar på Dalslands konstmuseum.
Den sista augusti är det vernissage för höstens tre nya utställningar på Dalslands konstmuseum. Bild: Susanne Emanuelsson

Skulpturer, målningar och animerade verk på Dalslands konstmuseum

Från och med den 31 augusti börjar höstutställningarna på Dalslands konstmuseum. Fram till november kommer besökare kunna ta del av målningar på järnplåt, animerade videos och skulpturer.

ANNONS

Speglingar av nuet genom blickar bakåt av Ebba Matz

Skulptören Ebba Matz har skapat flera olika offentliga gestaltningar runt om i landet. Bland annat har hon skapat verket Under Tiden som består av två platsspecifika
kuriosakabinett, två väldiga tittskåp fyllda med föremål som samspelar med varandra. Verket står vid Slussen i Stockholm och invigdes tidigare i år.
I installationen på Dalslands konstmuseum fortsätter Ebba Matz med tiden som tema och blandar objekt från olika tider, föremål hon gjort, fått eller samlat på sig.

Det personliga blir det allmängiltiga av Lars-Göran Nilsson

Lars-Göran Nilsson är främst målare, men arbetar också med installation och text. Det är i den formen han senast ställt ut ett uppmärksammat verk kallat Osynlig tillbaka som visats på flera platser i landet.
Med sju nya stora målningar, varav fem av dem är målade på järnplåt, ställer han nu ut på Dalslands konstmuseum.

Life in 2.5 dimensions av Sonia Hedstrand

I videoinstallationen Life in 2,5 dimensions skildrar konstnären Sonia Hedstrand gränserna mellan de tvådimensionella och tredimensionella.
I 40 korta animerade sekvenser och 10 intervjuer gestaltas det postindustriella konsumtionssamhälle där kommersiella bildmedier, spel och sociala medier förändrar våra känsloliv och relationer.

LÄS MER:Mellerudsbo hittade dolk från bronsåldern i en kohage

LÄS MER:De mest populära besöksmålen nära Mellerud – enligt Google

LÄS MER:Delar av Olle Ljungs samlingar på auktion