Skadegörelse på Brunnsvallen – får flytta hemmapremiär

Brunnsvallen i Dals Rostock utsattes kvällen till 30 april för skadegörelse. Bland annat skars näten till fyra fotbollsmål sönder.
– Fullständigt meningslöst. Det ställer bara till problem för oss. Nu har vi beställt nya nät, men de hinner inte komma till söndagens hemmamatch, säger Maria Pettersson Lans, styrelseledamot i Kroppefjälls IF som berättar att händelsen är polisanmäld.

ANNONS
|

Hon och kanslisten Jennifer Jonsson är arga och ledsna. De träffades på Brunnsvallen på tisdagsmorgonen för att förbereda inför kvällens valborgsfirande. Istället fick en skadegörelse att ta i tu med.

– De som har gjort det här är välkomna att engagera sig i någon av klubben aktiviteter för att få utlopp för sin energi, säger Jennifer Jonsson.

Öppen anläggning

Brunnsvallen är en öppen anläggning där det förekommer spontanfoboll när det inte är träningar eller matcher. Det var också så ett vittne uppfattade aktiviteter på träningsplanen mellan 19 och 20 på måndagskvällen.

– Vi och polisen är tacksamma för att få in fler iakttagelser. Här har man använt kniv för att skära sönder nätet. Det är helt raka snittytor och det gör mig också bekymrad. Vem rör sig i samhället med kniv? säger Maria Pettersson Lans.

Förutom näten till matchmålen skars också näten till två träningsmål sönder. Dessutom hade uppfångningsnätet vid matchplanens kortsida rivits ner. I det nätet hade två robotgräsklippare trasslat in sig.

Tvingas flytta match

Följden av skadegörelsen är att söndagens hemmapremiär i damernas division fyra mot Bengtsfors IF får flyttas till konstgräsplanen i Mellerud. Det går inte att få fram nya nät tills dess. Det är också osäkert om herrarna hemmamatch på torsdag mot Brålanda IF:s utvecklingslag kan spelas på Brunnsvallen.

– Jag har beställt nya nät till fotbollsmålen. Det kostar oss 10 000 kronor. Pengar som vi hade planerat att köpa in en larmanläggning för, säger Maria Pettersson Lans.