Sjungande skolbussföraren Danny tävlar i P4 Nästa: ”Alla tycker om låten”

Till vardags kör Danny Schepers elever till och från skolan, men på fritiden skriver han musik – nu ställer han upp i P4 Nästa med den egenskrivna låten Fly Away.

ANNONS
|

För fem år sen ville den nederländska Danny och hans familj testa på ett nytt äventyr. Tillsammans med sina tre barn flyttade Danny och hans fru Antje från sitt hemland till Sverige och idag bor de i Åminskog. Kort efter att han kom till Sverige fick han jobb som skolbussförare och sen dess har han kört elever till och från skolor i Mellerud.

Danny berättar att han tidigt upplevde att musik var väldigt viktigt i Sverige och kände sig fri att återuppta ett intresse han haft hela livet.

– Man behöver inte vara proffs för att utbilda sig i eller hålla på med musik här. När jag kom till Sverige kunde jag ta upp min hobby igen och började exempelvis spela saxofon igen, säger han.

Pop-rock om olycklig kärlek

Genom sitt jobb som busschaufför lärde Danny känna Anders Larsson, som bland annat tidigare varit med i dansbandet Streaplers, och med det gemensamma musikintresset berättar Danny att de blivit bra vänner. Tillsammans med Anders har Danny nu skrivit och spelat in en ny låt som han deltar i musiktävlingen P4 Nästa med under artistnamnet Danyel.

– Låten heter Fly Away och jag skulle säga att den är i pop-rock genren. Den handlar om en relation som inte blir av. Där det börjar bra men personerna upptäcker att de vill olika saker och den ena känner att den måste tillbaka till sina rötter, säger Danny.

Eleverna gillar låten

Tävlingen P4 Nästa är Sveriges Radios riksomfattande musiktävling där både nya och etablerade artister och låtskrivare får delta. Nyskrivna låtar skickas in till artistens lokala P4 kanal och en jury väljer ut bidragen som är med och tävlar mot varandra i den lokala kanalen. Efter den lokala finalen där både en jury och publiken får rösta fram sin favorit så väljer en jury ut åtta av de totalt 25 lokala vinnarna som sedan tävlar mot varandra på riksnivå. De lokala finalerna sänds under perioden 2 maj till 7 juni.

– Jag hoppas på att bli en av finalisterna i P4 väst, men framförallt hoppas jag att så många som möjligt får en chans att höra låten, säger Danny.

Låten Fly Away finns redan ute på Spotify och Youtube, och några som redan hunnit komma med peppande ord är eleverna som åker med Danny varje skoldag.

– Det är ju lite speciellt med en sjungande busschaufför, men några av eleverna har fått lyssna på låten och alla som lyssnat har sagt att de tycker om den.