Så firades Förskolans dag på Lunden och Telaris

Under torsdagen firades Förskolans dag på förskolor runt om i landet. På Lundens och Telaris förskola hade man det extra roligt med Bamselopp, teater och skattjakt.
– Vi brukar säga att det är förskolans födelsedag, säger förskoleläraren Jennie Hilmersson.

ANNONS
|

I slutet av maj varje år firas sedan 1984 Förskolans dag. Idén bakom firandet är att belysa förskolans uppdrag och skapa stolthet för verksamheten. För barnen blir det en fartfylld dag med extra roliga aktiviteter, och på både Lundens och Telaris förskola fick barnen också springa allt vad de kunde i Bamseloppet.

– Vi firar med ballonger och banderoller och bjuder in föräldrarna på kvällen för att alla ska kunna fira ihop. I år har vi också en skattjakt tillsammans med biblioteket, säger Jennie Hilmersson på Lundens förskola.

”Påskharen” höll i skattjakt

Jennie Hilmersson säger att de beskriver dagen ungefär som förskolans födelsedag för barnen och berättar att det brukar vara full fart.

De tre avdelningarna på Lunden med barnen mellan tre och fem år var fulla med förväntningar och spring i benen när de väntade på att skattjakten skulle börja. På den soliga gården blev det stor uppståndelse på förmiddagen när en vit fluffig figur till slut kom gående med en flätad korg.

”Påskharen”, eller Lille-Skutt, blev direkt omfamnad av barnen medan kaninen berättade hur skattjakten skulle gå till.

Bockarna Bruse spelade teater

På Telaris förskola hade barnen precis sprungit allt de kunde i Bamseloppet och satt och åt glass när Melleruds Nyheter kom på besök.

– Vi hade några tjuvstarter, men det verkade som om alla hade kul. Nu har de fått sina medaljer och lite glass, säger förskoleläraren Hanna Myrberg..

För Hanna Myrberg är Förskolans dag en dag väl värd att fira.

– Vi firar i stort varje år. Det är viktigt att belysa det viktiga uppdrag som förskolan har och både barnen och vi pedagoger brukar ha väldigt kul, säger hon.

Efter glasspausen var det dags för teater. På Telaris har man haft sagotema och pedagogerna bjöd på en teaterföreställning av Bockarna Bruse, medan barnen väntade på att få äta lunch lagad av Melleruds kommuns kostchef Martin Zetterström.