Så blir helgens väder – Soligast på söndag, lågtryck på fredag

Helgens väder ser ut att bli blandat. Sommarvärmen som upplevdes förra helgen kommer inte tillbaka i helgen. Men även utan de 25 graderna ser veckan ut att vara relativt stabil i temperaturer, med växlande regn och molnighet på fredag.

ANNONS
|

Under onsdag eftermiddagen ser SMHI att ett lågtryck kommer att dra in över Mellerud. SMHI:s jourhavande meteorolog Lisa Frost berättar för Melleruds Nyheters reporter att även åska kan väntas under eftermiddagen.

Torsdagen ser ut att bli en mellandag med med växlande molnighet, viss sol och temperaturer runt 21 grader.

Fredagen ser ut att bli regnig. SMHI är ganska säkra på fredagens väder, men menar att även om det ska regna kommer temperaturen fortfarande att ligga på ungefär 20 grader.

– Vi är fortfarande inne i en ostadig period, så till fredagen räknar vi med att det blir fler skurar under dagen, säger Lisa Frost, SMHI:s jourhavande meteorolog.

Helgen ser ut att bli blandad.

Lördagen ser ut att bli ytterligare en mellandag med temperaturer mellan 15 och 20 grader, växlande molnighet och sol. Söndagen kan bjuda på uppskattningsvis 21 grader men med betydligt mer sol än vad lördagen har att erbjuda.