Rivstart för nya hotellägarna: ”Mycket att ta itu med”

Intensivt, slitsamt, lärorikt, men också väldigt roligt.
De nya ägarna av Håveruds Hotell Jonas Dahlqvist och Cecilia Pettersson-Eriksson fick en rivstart när de tog över driften i våras.
– Det är väl egentligen först nu vi hunnit landa samtidigt som vi har mycket nytt att ta itu med, säger de.

ANNONS
|

Till det nya hör upprustning av delar av lokalerna. Bland annat tillbyggnad av balkonger mot vattnet till sju rum. I dag har tre rum balkonger, samt två terrassrum. Totalt har hotellet 24 rum plus fyra lägenheter.

Cecilia Pettersson-Eriksson har varit verksam inom restaurangbranschen tidigare medan Jonas Dahlqvist jobbat som murare i Kungsbacka där de bodde förut. Jonas har anknytning till Mellerud då han tidigare bodde i Dalskog, medan Dalsland var nytt för Cecilia.

Vågar satsa

De är två unga entreprenörer som vågar satsa. Att de blivit hotellägare med fullt ansvar för den dagliga driften med allt vad det innebär är inget de ångrar.

– Men det har varit mycket att sätta sig in i och få att fungera, säger Jonas och ger som exempel bokningssystem, dagliga rutiner och personalfrågor.

När det gäller personal säger Cecilia att de är mycket nöjda med de personer de knutit till sig, men att det var knepigt i början. Som mest var man 19 personer under sommarsäsongen.

– Jag är förvånad över att det var så svårt hitta bra personal som det var. Nu har vi byggt upp ett fint team där vi jobbar tillsammans. Det känns tryggt.

Delar på jobben

Rent praktiskt har Jonas och Cecilia gjort en arbetsuppdelning. Han är frukostvärd som tar hand om gästerna på mornarna. Cecilia som är kock har huvudansvaret för middagen.

På menyn står svenska smaker, inte så mycket fokus på Dalsland. Ett exempel som serveras just den dag tidningen är på besök är vitvinsångad torskrygg, amandinepotatis, hummersås, tångkaviar och zucchini.

Efter den stora turistsäsongen går de in i en andra andning. Där ligger mest fokus på konferensdelen. På den marknaden har de inte marknadsfört sig så mycket ännu. Men hotellet är öppet året runt och i augusti/september börjar konferenssäsongen.

Julbord åter

Snart är det också dags att planera inför julbordssäsongen som startar i slutet av november.

– Vi kommer att satsa på ett traditionellt julbord där det även blir dans vid ett tillfälle. Vi har hört av Håverudsbor att det är något de gärna vill ha igen, säger Cecilia.

Julbord med dansband blir det den 29 november. Då spelar lokala bandet Freqvens.

Om det varit hektiska dagar under sommaren är det inte säkert att det blir så mycket lugnare i höst. I framtidsplanerna ligger att fortsätta bygga ut och renovera hotellets olika delar för att möta framtidens krav.