Rebecca åkte ut från Bonde söker fru – hittade sin bonde i Mellerud

2019 var hon med i Bonde söker fru men gick inte vidare. Några månader senare hittade hon en bonde på egen hand och flyttade från Borås till Mellerud.
– Jag hade aldrig tänkt att flytta egentligen, säger Rebecca Aaltonen.

ANNONS

I de senaste befolkningssiffrorna från SCB gick det att se att Melleruds kommun tappar invånare, men det betyder inte att det inte fortfarande finns de som väljer att lämna de större städerna för Mellerud. En av de som valt att flytta hit är 35-åriga Rebecca Aaltonen, och det har varit för kärlekens skull.

– Egentligen hade jag aldrig tänkt att flytta ifrån Borås där jag bodde innan. Tidigare har jag avbrutit kontakten med en kille just för att jag inte ville flytta, men så blev det så ändå, säger Rebecca.

LÄS MER:Är du nyinflyttad i Mellerud? Då vill vi träffa dig!

När hon träffade sin sambo Ragnar Torstensson 2019 var det annorlunda. Paret träffades över nätet och bara efter några månader flyttade Rebecca till Brålanda för att de skulle kunna träffas oftare. Till sist flyttade hon ihop med Ragnar och idag bor de tillsammans med sina två barn på en gård i Ör med runt 70 mjölkkor.

Hittade sin egna bonde

På gården är det full fart både i de stora röda ladugårdarna där korna står och inne i familjens hus mitt emot där tvååriga Abbe och snart ettåriga Ronja precis vaknat. Runt träbyggnaderna sträcker sig stora åkrar och höga träd och Rebecca berättar att även om hon ibland kan sakna att ha affärer och lekplatser och framförallt sina vänner inom gångavstånd, så trivs både hon barnen väldigt bra med att ha naturen precis utanför dörren.

LÄS MER:Emma blev trebarnsmamma vid 27: ”Då steriliserade jag mig”

Rebecca har tidigare tänkt på sig själv som en stadstjej, men även innan hon träffade Ragnar testade hon att dejta en bonde. Bara några månader innan hon och Ragnar började skicka meddelande till varandra var hon nämligen med i Bonde söker fru.

– Jag hade aldrig någonsin tänkt att söka, men det var flera vänner som hörde av sig och sa att en av deltagarna hade passat mig, och efter den fjärde personen kände jag okej då, jag söker, säger hon.

Behövde hålla sitt förhållande hemligt

Rebecca var inte med länge i programmet och åkte hem efter programmets första gruppdejt, men hon och Ragnar behövde ändå hålla sitt förhållande hemligt när de träffades eftersom de blev tillsammans innan programmet hunnit sändas.

– Jag vet att jag lade upp någon bild på Instagram när jag var i ladugården och fick många meddelanden från vänner som undrade om jag var tillsammans med bonden i programmet. Det var rätt kul att kunna retas lite med såna bilder, säger Rebecca.

Efter att programmet börjat sändas fick Rebecca äntligen berätta för sina vänner vems ladugård de va på bilderna och att hon och Ragnar var tillsammans. Paret berättar att de drogs till varandra särskilt eftersom båda ville skaffa familj.

– Jag fastnade för hennes beskrivning och skrev direkt. Första gången vi pratade i telefon tror jag vi snackade i fyra timmar, säger Ragnar.

– Jag har nog aldrig känt mig så älskad. Han är så bra på att visa hur mycket jag betyder för honom, säger Rebecca.