Ny ägare när Wärs blir Dinners

Anrika Wärs har fått nya ägare. Sedan 1 maj ingår Wärs i restaurangkedjan Dinners.
– Det är ett välkänt varumärke. Förhoppningen är att fler ska stanna till samtidigt som vi utvecklar verksamheten, säger Michael Bürhing, vd för koncernen Nordrest Måltidsservice.

ANNONS
|

Nordrest är ett restaurangföretag som grundades 2014. Verksamheten består av restaurang- och cafédrift åt företag, sjukhus, skolor och äldreomsorg. För ett år sedan köpte man restaurangkedjan Dinners, ett gammalt familjeföretag.

Då hade Dinners fem vägrestauranger uppåt landet och med Mariestad närmast Mellerud.

Tips om Wärs

– Vi fick tips om Wärs och besökte Mellerud ett par gånger och kom fram till att restaurangen skulle passa bra in i Dinner. Samtidigt är ett det strategiskt förvärv eftersom vi vill växa i den delen av landet, säger Michael Bühring.

Trafikflödet längs E45:an är en stor anledning till satsningen, men också hotelldelen och den lokala förankring som Wärs har som restaurang och annan verksamhet. Det vill man behålla.

I det sammanhanget nämner han att man tittar på hur man kan att utveckla Dinners inför framtida gäster och resenärer.

”Mångsidig verksamhet”

– Vi siktar på att skapa en robust och mångsidig restaurangverksamhet längs vägarna, där våra kärnvärden om att sprida glädje, överraska positivt och vara tillgängliga kommer att genomsyra varje aspekt av vår verksamhet och bemötandet av våra gäster, säger han.

De anställda vid Wärs har fått erbjudande om att stanna kvar på sina poster.