Även om fler personer fick jobb än som skrev in sig som arbetslösa är siffrorna höga.
Även om fler personer fick jobb än som skrev in sig som arbetslösa är siffrorna höga. Bild: Johan Nilsson/TT

Nu ökar arbetslösheten i Mellerud

I Mellerud är 7,3 procent av befolkningen arbetslösa. Det är bara fyra kommuner i Västra Götaland som har högre arbetslöshet än Mellerud.
Det visar arbetsförmedlingens statistik för andra kvartalet 2024. Enligt den ökade arbetslösheten i länet med 10 procent jämfört med ett år tidigare.

ANNONS

Mellan andra kvartalet 2024 och samma kvartal 2023 ökade antalet inskrivna arbetslösa i länet. Under det andra kvartalet 2024 var i genomsnitt 52 600 personer inskrivna som arbetslösa.

Det innebär en ökning med 10 procent, vilket är högre än riket i övrigt. I riket ökade antalet inskrivna arbetslösa samma period med 7 procent.

Fler fick jobb

Positivt var att fler personer gick från arbetslöshet till arbete under andra kvartalet. I siffror rör det sig om 15 000 personer som fick jobb medan 14 200 personer skrev in sig som arbetslösa

Högst arbetslöshet under det andra kvartalet hade Trollhättan med 8,2 procent. Åmål hade 7,9 procent, och Göteborg 7,4 procent.

Därefter hamnar Mellerud med siffran 7,3 procent. I övriga Dalslandskommuner noterade Bengtsfors 6,9 procent, Färgelanda 5,2 procent och Dals-Ed 4,1 procent.

Lägst arbetslöshet i Västra Götalandsregionen hade Tjörn och Öckerö med 2,7 procent vardera.