Nu är det sommarlov – glada barn sjöng ut läsåret

I veckan har det varit skolavslutningstider i Mellerud. Under fredagen fylldes Rådahallen till sista plats när föräldrar och andra anhöriga följde sina barns sista skoldag för det här läsåret.

ANNONS
|

Vi tittade in när Nordalsskolans närmare 300 elever med lärare tågade in i fina led. Många glada vinkande upp mot läktaren, andra mer högtidligt uppfyllda av stundens allvar.

Den blomstertid

Och vad är en skolavslutning utan Den blomstertid nu kommer. Den här gången blev det i två versioner.

Först sjöng rektor Camilla Berglöv Hermansson solo, till komp av Kulturskolans välspelande orkester, den härligt jazziga version Benjamin Ingrosso skapat. Sedan blev det sedvanlig allsång med den melodi alla känner till.

Därefter gick eleverna fram klassvis och sjöng var sin sång med start av förskoleklassen. Temat var Georg Riedels musik. Han skrev mängder av musik – inte minst i samarbete med Astrid Lindgren och hennes filmer. Ur den sångskatten framförde eleverna flera av de mest välkända.

Läs och läs

Avslutningsvis höll Camilla Berglöv Hermansson ett tal. Hon uppmanade alla att inte glömma att läsa under sommarlovet. Vad man läser spelar inte alltid så stor roll – huvudsaken är att man läser.

– Det kommer ni att ha nytta av i hela livet, sa hon.

Hon skickade också med ett antal värdeord som uppmanade eleverna att tänka på och leva efter. Det var respekt, ärlighet, ansvar och empati samt slutligen att inte glömma att stanna upp och andas.