Musikskaparna gästspelade på Karolinen: ”Nya upptåg framåt hösten”

De sjöng sig genom eld och vatten och hamnade till sist på dans på Brännö brygga. Musikskaparna bjöd på välkända, trallvänliga låtar när de i tisdags kväll höll allsångskonsert på Karolinen i Dals Rostock.

ANNONS
|

Här gästspelade så Musikskaparna för vårens konsert, vilket är helt efter deras tradition. Musikskaparna brukar uppträda under våren runt om i bygden, denna gång blev det Karolinen. De gör också ett framträdande under hösten och då på Kulturbruket på Dal, där man brukar ha ett tema.

– Så håll ögonen öppna för nya upptåg framåt hösten, för då kommer vi med ett nytt tema till vår show, uppmanade Camilla Berglöv Hermansson som är Musikskaparnas ledare.

Musikskaparna är en grupp som består av personer med någon form av funktionsnedsättning. De träffas en gång i veckan för att sjunga och spela tillsammans och det är Kulturbruket på Dal som står för arrangemanget.

Rapp och dans

Tisdagskvällens låtval bjöd på välkända låtar som publiken gärna sjöng med i. ”Trettiofyran” är ett exempel, ”Margareta” ett annat och ”Den blomstertid nu kommer” sjöngs fullständigt unisont.

Det rappades och det dansades och när Kycklingdansen spelades upp så var även publiken genast med på noterna. Några av Musikskaparnas deltagare gjorde också egna soloframträdanden. Johan sjöng Darins ”En säng av rosor” och Emelie framförde ”Laglöst land” av Nordman till gitarr. Kvällens sista allsång ”Brännö brygga” leddes med stor inlevelse av Jens.