Musikeleverna tog sig an ABBA

Sedvanligt, så här veckorna före skolavslutningen, höll Melleruds kulturskola under onsdagskvällen sin vårkonsert. Kvällens tema var ABBA och det var näst intill fullsatt i Sparbankssalongen.

ANNONS
|

Konserten inleddes med dansuppvisning som leddes av Helen Ridal Hulten. Först ut var gruppen Dansmix 2 och därefter Dansmix 1, som består av lite äldre respektive lite yngre barn.

Härefter var det dags för de yngre fiolspelande eleverna, Lilla Stråket, att framföra två låtar – Spiggen och Finska polskan, under ledning av Anetta Gajewska. Sedan var det Nybörjarblåsets tur. Med stöd av Husbandet framförde de Elvis Presleys Love me Tender samt den gamla amerikanska folkvisan Old McDonald.

Mera stråkar

Åter igen blev det dags för lite stråkar. Det vackraste, den finstämda låten från Melodifestivalen 1995 med Cecilia Vennersten, spelades av Äldre stråket.

Så blev det då dags för ABBA. Låtar som Does your mother know, Mamma Mia, Lay your love on me och naturligtvis Thank you for the music framfördes i olika arrangemang och uppsättningar med Ungdomsorkestern, Dalslandsorkestern och Husbandet. Speciellt låten Honey, honey framförd enbart med stråkar ljöd fantastiskt vackert.

Tackade inte bara för sig

Innan det var dags för det allra sista numret på dagens program passade kulturskolans rektor Clas-Göran Janson, på att tacka alla lärarna för deras fina arbete, som han menade är så mycket mer än bara ett lärarjobb.

En gång i tiden var han själv musikskoleelev, som det då hette. Han har varit verksam inom kulturskolan sedan 1987 då han började som fiollärare. Nu avgår han från rektorstjänsten, med ålderns rätt, vilket också uppmärksammades med en blomma som överlämnades av Gun-Britt Gustafsson.

– Med den här blomman kommer du alltid att minnas oss, den dör aldrig. Varje sommar blommar den upp igen, sa hon och överräckte en lilafärgad dahlia.

I sin helhet var Vårkonserten mycket fin, ett väldigt trevligt framträdande. Den avslutades med allsång och publiken stämde upp tillsammans med alla stråkarna, blåsen och husbandet till ABBA:s nu 50-årsjubilerande låt Waterloo.