Mannen förnekar att han skulle ha sexuellt ofredat kvinnan, men erkänner att han slagit mannen.
Mannen förnekar att han skulle ha sexuellt ofredat kvinnan, men erkänner att han slagit mannen. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstanken: Mellerudsbo tafsade på kvinna på dansgolv

I mars förra året möttes polisen av en skadad man och en mycket ledsen kvinna på en bar i Brålanda. Nu åtalas en man från Mellerud för misshandel och sexuellt ofredande.

ANNONS

En sen lördagskväll i mars förra året bröt ett bråk ut på en bar i Brålanda. En man i 25-årsåldern, hemmahörande i Mellerud, misstänks ha slagit en annan jämnårig man i ansiktet.

Enligt mannen som blivit slagen ska bråket ha börjat med att han konfronterat den andra mannen efter han sett hur mannen från Mellerud sexuellt ofredat hans kompis.

Kompisen säger i polisförhör att mannen från Mellerud närmat sig henne på dansgolvet och inte lyssnat när hon berättat att hon inte var intresserad. Han ska enligt kvinnan och flera vittnen ha tagit på hennes kropp vid två tillfällen trots att hon sagt åt honom att sluta och puttat bort hans händer.

Mannen erkänner att han slagit kvinnans kompis, men hävdar i polisförhör i att det varit i självförsvar. Han förnekar att han ska ha tagit på eller ens pratat med kvinnan under kvällen. Själv säger han att bråket med kvinnans kompis berodde på att denne slagit honom först.

Nu åtalas mannen hemmahörande i Mellerud för misshandel och sexuellt ofredande.

LÄS MER:Sju personer åtalas för grovt miljöbrott och penningtvättsbrott – brottsvinst på över 11 miljoner

LÄS MER:Annika tar över Ekholmens Café: ”Jag älskar att baka”

LÄS MER:Sprintrally i Mellerud – hoppas på folkfest på Storgatan