Mellerudsbutiken laddar för Överby-öppning: ”En bra tid”

Mellerudsbutiken Ute & Inne ska öppna en filial på Överby inom kort. Ägarna Petra och Göran Andersson och de anställda håller just nu på att fixa de sista detaljerna inför öppningen.
– Jag har en bra känsla i magen. Jag tror det kommer gå bra, säger Petra.

ANNONS
LocationTrollhättan, Mellerud, Vänersborg|
|

Det mesta i butiken är redan färdigt. Besökaren möts av ett färgsprakande hösttema med nyanser i gult, brunt och guld. Den speciella Ute & Inne-känslan som Petra Andersson utvecklat i sin butik i Mellerud är lätt att känna igen.

Hon och de anställda tittade på två olika lokaler i Sibahuset innan de bestämde sig för just denna som ligger på entréplan.

– Vi tyckte detta var det bästa läget och storleken för butiken. Lokalen är lättöverskådlig och samtidigt finns det plats för ett bra sortiment, konstaterar Petra Andersson.

Eftersom ytan i den nya butiken är betydligt mindre än i Mellerud blir det fokus på heminredning.

Varför vill ni öppna en butik på Överby just nu?

– Jag tror att det här är en bra tid. Nu har vi landat i Mellerud och hittat ett bra koncept som jag känner mig nöjd med. Vi ville hitta ett sätt att utöka kundgruppen och jag tror butikerna gynnas av att ha varandra, menar hon.

I dagsläget har de anställt två nya personer, men det kan komma att behövas mer personal framöver.

– Jag tycker det är kul när de kommer in med nya idéer, speciellt om de har ett öga för det som säljer, säger Petra Andersson.

En butik för alla

Kundgruppen är i första hand kvinnor, men eftersom det är en presentaffär så kan vem som helst tycka att sortimentet är intressant. Petra Andersson tror att butiken kommer kunna bidra på ett bra sätt till den mix av företag som finns i Sibahuset idag.

– Personligen tror jag att det finns en efterfrågan för det vi har här, säger hon.

Har ni planer på att växa ytterligare?

– Vi vill inte bli för stora. Jag ser fördelarna med att hålla det till ett familjeföretag, men runt om i Mellerud kan det bli fler butiker.

Hur ska ni kunna konkurrera mot de stora kedjorna?

– Prismässigt kan vi konkurrera. Jag tror även vi kan erbjuda kunderna lite mer inspiration. Vi driver butiken med hjärtat, och då blir det service på ett annat sätt, säger hon.

Ett bra kontrakt

Petra Andersson är nöjd med det kontrakt som de skrivit med Sibahuset. Det gäller till den sista januari, vilket hon tycker känns tryggt. Då får de möjlighet att se hur det går med butiken och sedan kan de välja om de vill fortsätta.

– På tisdag (läs 27 augusti) är alla som arbetar här i Sibahuset välkomna hit efter stängningsdags. Då bjuder vi på bubbel med mingel, så vi får träffa alla.

Den högtidliga invigningen blir på torsdag den 29 augusti.

– Jag har en bra känsla i magen. Jag tror det kommer gå bra.