Melleruds kommun har förbättra företagsklimatet enligt Svenskt Näringslivs undersökning.
Melleruds kommun har förbättra företagsklimatet enligt Svenskt Näringslivs undersökning. Bild: Christian Flodin

Mellerud får bättre betyg än förra året av de lokala företagen

Näringslivsklimatet i Mellerud har blivit bättre. I den senaste undersökningen av organisationen Svenskt Näringsliv får kommunen sitt bästa samlade betyg hittills. På en sexgradig skala får kommunen 3,81 poäng av de lokala företagen. Det är en höjning från förra årets 3,61 poäng.

ANNONS
|

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkätundersökning. I år har över 32 000 företagare tyckt till om företagsklimatet i sina kommuner. Resultatet av undersökningen utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras i höst.

– Ett gott företagsklimat med välmående företag är helt avgörande för Melleruds tillväxt så vi är väldigt glada över resultatet. Nu gäller det att inte nöja sig utan att fortsätta att arbeta för att förbättra företagsklimatet ytterligare, säger Ludwig Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Högt i Fyrbodal

I Fyrbodal toppar Bengtsfors och Dals Eds kommuner med 4,0 poäng före Trollhättan med 3,82 poäng. Därefter placerar sig Mellerud.

Melleruds kommun har förbättrat sig på flera punkter jämfört med 2023 års undersökning. Bättre dialog och information mellan kommunen och företagen är två punkter. Där ger företagen 3,56 poäng för informationen jämfört med 3,13 poäng 2023. Poängen för dialogen är 3.64 mot förra årets 3,06.

På en rad punkter i undersökningen upplever företagen att kommunen förbättrat sig. Det gäller politikernas och tjänstemännens attityder. Kommunens myndighetsutövning, förutsättningar för företagande och arbetet mot brottslighet mot företag får också bättre betyg.

Undersökningen visar också att jämfört med en sammanvägning av svaren från landets övriga kommuner visar företagarna i Melleruds kommun rent allmänt en positivare inställning till kommunen.

Har önskelista

Men det finns en önskelista. Där står förbättring av det lokala vägnätet högst upp tillsammans med ökad trygghet och lägre kommunala avgifter.