Mats Aronsson är Melleruds nya kultur- och utbildningschef.
Mats Aronsson är Melleruds nya kultur- och utbildningschef. Bild: Privat

Mats Aronsson blir skolchef i Mellerud

Den första augusti blir Mats Aronsson ny chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Mellerud. Han efterträder Anders Pettersson som går i pension efter tolv år.

ANNONS
|

Mats Aronsson växte upp i Mellerud. I dag bor han i Vänersborg. Hans nuvarande tjänst är som verksamhetschef för gymnasiet i Åmål. På sitt CV kan han han lista jobb som lärare, rektor, journalist och tjänster inom både Skolverket och Skolinspektionen.

Anställningen blev formellt klar under onsdagen då alla papper undertecknades. Även om tillträdet sker i augusti kommer han under våren att börja lära känna verksamheten i Mellerud genom att delta i möten och vara delaktig i verksamheterna.

– Det blir ett spännande och intressant uppdrag. Jag har alltid jobbat med utbildningsfrågor och tycker att det ska bli kul att engagera mig i kommunens kultur och utbildning, säger Mats Aronsson i ett pressmeddelande.

Kommunchef Karl-Olof Petersson är positiv till att rekryteringen.

–Jag är verkligen nöjd med rekryteringen av Mats. Han har i stor enighet förordats till tjänsten både politiskt, fackligt och verksamhetsmässigt. Hans breda erfarenhet av utbildningsfrågor och kvalitetsfrågor kommer att vara mycket värdefulla för Melleruds fortsatta utveckling, säger Karl-Olof Petersson, i pressmeddelandet.