Många visade upp sina bilar – första bilträffen vid handeln

För första gången någonsin anordnade Veteran Classic Dalsland tillsammans med Melleruds handel en bilträff ute på parkeringen.
– Det är ett bra samarbete för att locka hit folk, säger Morgan Hallgren, ordförande för Veteran Classic.

ANNONS
|

Ett 50-tal personer dök upp utanför handeln på lördagen för att visa upp sina veteranbilar. Men även en hel del ungdomar kom för att visa upp sina A-traktorer.

Det är första gången som Veteran Classic Dalsland anordnar en bilträff på Melleruds handel.

– Vi brukar ju ha en bilträff varje år på nationaldagen vid Bildelshoppen, och den blir även av i år. Men Melleruds handel hörde av sig till oss och ville få hit folk, så då anordnade vi det här, säger Morgan Hallgren.

Evenemanget startade klockan tio på förmiddagen, och vid halv ett var det tid för att kora de olika vinnarna inne i handeln.

Flera vann olika priser

Först ropade man upp de som vann på lotteriet, sen de som vann för sina bilar.

Vann gjorde Johan Magnusson för bästa amerikanska bil, en Chevrolet Impala från 1959. För bästa europeiska bil fick Jörgen Johansson ta hem pokalen, med en Mercedes 300 B cabriolet, årsmodell 1955.

För sin Opel Rekord, årsmodell 1959, vann Sören Johansson pris i kategorin ”Bästa utstickare”. Sedan fanns även ”Bästa A-traktor” och där knep Elvira Sörensen Olsson hem pokalen för sin Volvo duett från 1966.

– Det känns verkligen jättekul, det är roligt att vi som är yngre också fick vara med, säger hon.

Samtliga vinnare fick en pokal och ett presentkort på Melleruds handel på 500 kronor. Men Elvira hade sådan tur att hon även vann 300 kronor på ett presentkort på lotteriet.

– Jag hade tur och vann på mycket. Jag kommer nog att lägga pengarna på nya avgasrör, säger hon.

Johan Magnusson däremot har redan vunnit en del priser för sin otroligt välvårdade Chevrolet.

– Det här är det femte priset jag får för den här bilen. Men det är alltid skoj att vinna, det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Jag har alltid älskat bilar, säger han.

Anders Ljungqvist, eventansvarig på Melleruds handel, och Morgan Hallgren är båda nöjda över hur dagen blev.

– Det är ju framförallt roligt att så många ungdomar dök upp. De är ju framtiden, säger Anders.