Man vinglade längs med vägen – kastade kniv in diket

Mitt i natten kom en man gående på länsväg 2149 strax söder om Mellerud. Eftersom det var sent och mannen vinglade kraftigt valde polisen att stanna honom för kontroll.

ANNONS
|

När han till slut stannade såg en av poliserna hur han tog upp något ur fickan och kastade det i diket. Föremålet visade sig vara en kniv.

Mannen, som inte är hemmahörande i Melleruds kommun, berättade för polisen att han var på väg hem till en kompis och att han tidigare varit hos en annan kompis och druckit öl.

För självförsvar

Han erkände redan på plats att kniven var hans och att han hade haft med sig den för att kunna försvara sig själv.

”Inte direkt att jag hade tänkt att mörda någon men tänkte ifall det skulle komma någon längs vägen. Jag gick inte och viftade med den direkt. Jag hade den i självförsvarssyfte”, säger han i polisförhör.

Omhändertogs

Eftersom polisen upplevde att mannen var kraftigt berusad och misstänkte att han även var narkotikapåverkad omhändertogs han. Han fick följa med till Näl för kroppsbesiktning och blodprovet som togs visade att mannen var påverkad av cannabis.

Mannen erkänner även att han varit narkotikapåverkad i polisförhör.

Nu åtalas han för ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

I åtalet står att brottet mot knivlagen bör bedömas som grovt eftersom mannen varit narkotikapåverkad och haft kniven lättillgänglig.