Ingemar Ljung driver Quality Hotel i Vänersborg och flera andra hotell i staden och det är dessa han lägger sin energi på i fortsättningen.
Ingemar Ljung driver Quality Hotel i Vänersborg och flera andra hotell i staden och det är dessa han lägger sin energi på i fortsättningen. Bild: TTELA

Ingemar Ljung har sålt Wärdshuset på Dal – Dinners tar över

För en tid sedan sålde Vänersborgs hotellkung, Ingemar Ljung, Wärdshuset på Dal i Mellerud.
– När Claes slutade gick luften ur oss lite, säger han.

ANNONS
|

I slutet av sommaren 2022 köpte entreprenörerna Ingemar Ljung och Karl-Anders Torbrant hotellrörelsen av Anders Forsberg. Driftsansvarig blev en gammal bekant till duon, Claes Ströby.

– Claes lockades av ett annat jobb och då blev det inte möjligt att driva det vidare, eftersom Karl-Anders är pensionär och jag har mina åtaganden här i Vänersborg och Trollhättan. Så när Claes slutade gick luften ur oss lite, säger Ingemar Ljung.

Dinners visade intresse

Han berättar att restaurangkedjan Dinners visade intresse för rörelsen i samband med detta och det var en köpare som passade bra in i sammanhanget.

– Dinners har en ambition att bli rikstäckande och eftersom vi inte hade möjligheten att fortsätta driva Wärdshuset på Dal var det en lämplig köpare. Dinners blir hyresgäster eftersom fastigheten blir kvar i min och Karl-Anders ägo.

Enligt Ingemar Ljung har verksamheten gått bra så det är inte några lönsamhetsproblem som ligger bakom försäljningen.

– Tvärtom. Vi har även byggt en uteservering och gjort i ordning hotellrummen. Utöver det hade vi en sportbar och anordnade bland annat trubadurkvällar och musikquiz.

Ägnar sig åt Trollhättan och Vänersborg

Nu kommer Ingemar Ljung främst att ägna sig åt sina tre hotell och ett vandrarhem i Vänersborg, samt Hotell Trollhättan. Han äger även lite fastigheter i Mellerud samt marken som Melleruds Golfklubb har sina banor på.

Affären med Dinners blev klar under våren och övertagandet skedde den 1 maj.