Hoppborgen lockade många barn till Melleruds Handel

Att alla barn som besökte Melleruds Handel under lördagen hade det roligt gick inte att ta miste på. Nu fick det annars tillgängliga Leklandet konkurrens främst av hoppborgen som lockade flest leklystna barn.

ANNONS
|

Barn med ballonger, barn med tatueringar, barn som köade till ansiktsmålningen och barn på studs i hoppborgen. Därtill barn och föräldrar som fick god information av Brålandabadet och Räddningstjänsten som representerades av polisen och brandkåren. Sammanlagt var detta lördagens bild av Melleruds Handel utöver den annars vanliga kommersen.

– Detta var en överraskning, kul att de ordnar aktiviteter för barnen, säger Maria och Robin Blomgren som också annars brukar handla på Melleruds Handel. Barnen är med och dottern Lilly har just fått sig en ansiktsmålning, en färggrann fjäril i pannan. Lillebror Ben är ännu för liten att bry sig om allt som händer runtomkring.

Har kommit för att köpa lördagsgodis

Även Luna Olsson El-Ghoul passar på att bli målad. Tillsammans med mamma Sara Olsson har de kommit för att köpa lördagsgodis. Maryam Khosravani från Uddevalla skapar barnens ansiktsmålningar på löpande band.

Alldeles utanför Leklandet träffar vi på Madelaine Schneider och Adriana Jablowska som båda är simlärare på Brålandabadet för tredje respektive fjärde sommaren i rad.

– Det är inte alla som vet att det finns en bassäng där det hålls simskola om somrarna i Brålanda, säger de och förklarar att det är därför de är på Melleruds Handel i dag. Båda brinner för att lära andra att simma, såväl barn som vuxna, att alla har den möjligheten. Adriana har själv lärt sig simma på Brålandabadet. Hon kom från Polen för nio år sedan, då hon var tio år. Madelaine har gått i simskola på annat håll men båda är idag utbildade simlärare av Annelie Andersson, som driver Brålandabadet.

Polisen och brandkåren mötte barnen

På parkeringen utanför kunde barnen och deras familjer möta såväl brandkåren som polisen. För barnen är det viktigt att få en bra relation till blåljuspersonalen. De frågor som det mest handlat om idag var om deras verktyg och hur de används. De frågade också om vad bandvagnen är till för och hur lång tid det tar att rycka ut.

– Bandvagnen används vid gräs- och skogsbränder. För Fip-bilen (första insats på plats) som jag brukar köra, gäller att larmet ska vara kvitterat och bilen på väg inom 90 sekunder. Till utryckningsbilen gäller fem minuters inställningstid, förklarar styrkeledare Henrik Karlsson som också uppskattar möjligheten att så här kunna informera alla om brandskydd, brandsläckare etcetera.