Hon startar festival i Dals Rostock: ”Platsen är så magisk”

Nu är det klart för en ny musikfestival. Mellan 14 och 16 juni arrangeras Rostock Festival för första gången, där det utlovas musik och kulturupplevelser i en vacker miljö.
– Vi har pratat om det här i flera år så det är jättekul att det äntligen blir av, säger arrangören Eva Petrén.

ANNONS
|

I sommar arrangeras för första gången en helt ny festival i Dals Rostock. Under fredagskvällen, hela lördagen och även en liten stund på söndagen är det aktiviteter och musik inplanerat och flera verksamheter i Dals Rostock är involverade i festivalen.

– Musiken kommer att vara i fokus, men den här platsen är så magisk med så många olika aktörer och verksamheter som vill vara med, så det kommer att bli en väldigt bra helhet, säger Eva Petrén från Sandlycke Gård, som är en av arrangörerna bakom festivalen.

”Nu kör vi”

Eva Petrén säger att idén till att starta en festival har funnits länge. Man har tidigare arrangerat konserter på Sandlycke Gård och samarbetat mycket med flera arrangörer och artister. Att göra något större har lockat, även om det innebär mycket jobb.

– Till slut kändes det som att allt knöts ihop och vi kände att nu kör vi, säger hon.

Utöver Eva Petrén så anordnas festivalen av Ann Norén från Tingberget Produktion i samarbete med Kroppefjäll B&B och Lenny Linnea Falk Renholm från Kultivation, och man har även stöd av Västra Götalandsregionen och Westside Musik.

Mängder av musik och kultur

Under festivalen medverkar flera artister, bland annat Ljudgården med Alice B & Matilda Sjöström, Louise Hoffsten, Daniel Lemma och Baskery, som alla kommer att ha framträdanden under lördagskvällen när man öppnar ladugårdsdörrarna på Sandlycke Gård.

– Men redan på fredagskvällen kommer vi att starta med foodtruck, bastubad och musik för att det ska bli en härlig start och en härlig sommarkväll. Sedan på lördagen kommer flera fasta butiker och verksamheter i Dals Rostock ha öppet och då kommer det att vara några pop-up konserter också, säger Eva Petrén.

Intresset hittills säger Eva Petrén har varit högt och berättar att man fort sålde slut på de så kallade ”early bird”-biljetterna som man sålde innan de ordinarie. Biljetterna gäller för lördagskvällen på Sandlycke Gård och de övriga framträdandena och aktiviteterna är gratis eller betalas på plats.